21 вересня 2017 19:16
1

Фанат "Карпат": "Если Федецкий первый повсюду, то и тут получил первый"

"Футбол 24" зустрівся з одним із найвідоміших фанатів Карпат, щоб обговорити вчорашнє кровопролиття у матчі Кубка України, а також його наслідки для "зелено-білих".


Про Федецького


- Артем увесь час був перший. Перший біг до фанатів, перший дарував свою футболку, перший кричав у рупор, перший – з прапором України. Якщо він перший всюди, то й тут отримав перший.

Про сутичку с полiцiєю.


– Практично кожен отримав по кілька ударів кийками. Я, всі мої друзі. Декому пощастило менше, ніж нам, бо були випадки, коли одного били по 5-6 акабів. Зокрема, по голові. Це ще один приклад, що насправді країна не змінюється. Йде людина із розкритими долонями, нікого не зачіпає, а ззаду команда: "*баш його". Хлопці лежали у калюжах крові. Просто це – Україна. Цікаво, що місцеві вболівальники дуже гаряче підтримували дії міліціонерів. Бракувало лише вигуків "Беркут, беркут", як свого часу було в Донецьку.


Про невдоволення грою команди


– Усе почалося значно раніше, зважаючи на результати, які команда демонструвала зі слабшими, на нашу думку, суперниками. Програли Динамо 0:5 – нехай. Але 0:3 і 1:6 від Маріуполя та Вереса, коментарі від дружини Худоб’яка… Ми навіть на це заплющили очі і дали їм єдиний шанс – Кубок. Вони були попереджені. Знав кожен – від капітана команди до масажиста – не дай Боже не виграють, то з поля не зійдуть. Це їм було сказано такими словами. Їхатимуть додому електричками, йтимуть пішки, але такої невдачі ми не пробачимо. Про це знав кожен футболіст.


Про те, що було пIсля матчу


– Не можу розповісти про все, бо особисто я був абсолютно спустошений. Абсолютно не хотілося з'ясовувати з ними стосунки. Цікаво, що звичайні люди, які не поїхали у Франківськ і дивилися трансляцію, почали надзвонювати і збирати інформацію, щоб заблокувати дорогу – не відпустити команду по домах без серйозної розмови.


Про Димiнського


– Можна критикувати власника. Але ми розуміємо: не було б Димінського, команда повторила б долю луцької Волині, Металіста, Дніпра. Вони зібрали за іменами непоганий склад Карпат, який міг боротися за топ-трійку. Нормальне фінансування, база, місто, вболівальники. Чого цим футболістам не вистачало?


Мій вболівальницький досвід припав повністю на епоху Димінського. Звичайно, що вона мусить колись закінчитись. Якщо з нами трапиться те, що й з іншими великими командами – Дніпром, Металістом, то я впевнений: наступного тижня у Cantona Pub будуть створені нові Карпати, які фінансуватимуться небайдужими вболівальниками. Я впевнений, що знайдуться і спонсори. Карпати будуть завжди.

Ну так критикуйте власника, він же найняв на работу менеджерів, які понабирали цих гравців недолугих. Це ж не значить, що Димінський після вашої критики одразу заплачить і кине фінансувати команду.