13 квітня 2017 19:33

Олега Собуцкого избрали новым президентом Ассоциации ветеранов футбола Украины

13 квітня у Будинку футболу відбулася V звітно-виборна конференція Асоціації ветеранів футболу України, на якій було обрано нового керманича організації.

Конференція розпочалася зі збільшення кількісного складу членів Асоціації, який поповнили такі відомі постаті вітчизняного футболу, як Мирон Маркевич, голова Комітету національних збірних команд ФФУ, Анатолій Дем’яненко, головний тренер національної збірної команди України серед ветеранів, Володимир Єзерський, наставник юнацької збірної України серед гравців віком до 19 років, а також зіркові у минулому гравці Сергій Нагорняк та Віталій Косовський.

Перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко привітав присутніх делегатів від імені очільника ФФУ Андрія Павелка та подякував команді Володимира Трошкіна, яка займалася розвитком та популяризацією ветеранського футболу в країні протягом останніх чотирьох років: «Увесь цей час, незважаючи на складний період, який нині переживає Україна, проводилися чемпіонати та кубки серед ветеранів у різних вікових категоріях. Рік тому на футбольному небосхилі нашої країни з’явилася національна збірна команда України серед ветеранів. Матчі за участю легенд українського футболу як удома, так і за кордоном збирали велику кількість шанувальників таланту відомих у минулому гравців. Також збірна неодноразово виїздила до зони проведення АТО для підняття морального духу воїнів-героїв, які захищають цілісність країни на її східних кордонах».

Перший віце-президент ФФУ анонсував проведення 27 травня в Ужгороді товариської гри між національними ветеранськими збірними командами України та Угорщини, присвяченої 25-річчю першого офіційного матчу «синьо-жовтих».

Після звіту Володимира Трошкіна про діяльність Асоціації з грудня 2013 по квітень 2017 року відбулося відкрите голосування з приводу обрання нового керманича організації, яким на наступний чотирирічний термін став нинішній куратор ветеранської збірної України Олег Собуцький. Посаду першого віце-президента обійняв Володимир Трошкін, а віце-президентами Асоціації стали Андрій Біба, Володимир Мунтян, Анатолій Дем’яненко, Сергій Нагорняк та Петро Чілібі. До складу новообраного Виконкому організації увійшли Олег Собуцький, Володимир Трошкін, Андрій Біба, Володимир Мунтян, Василь Орлецький, Анатолій Дем’яненко, Петро Чілібі, Мирон Маркевич, Василь Козик, Володимир Лінке, Олександр Дігтяр, Ігор Гатауллін, Сергій Нагорняк, Віталій Косовський та Володимир Єзерський.

Новообраний президент Асоціації ветеранів футболу України пообіцяв, що в Україні й надалі проводитимуться ветеранські турніри серед усіх вікових категорій, а національна збірна під керівництвом Анатолія Дем’яненка має великі плани щодо популяризації українського футболу у світі.

«У червні збірна України серед ветеранів вирушить на «Кубок Лобановського» у Нью-Йорк, у серпні ми зіграємо на «Кубку Америки» у Торонто. Також 5 червня відбудеться товариська зустріч зі збірною Ізраїлю в Умані, а 12 числа до нас у гості приїздять ветеранські команди мадридського «Реалу» та «Севільї», з якими ми проведемо футбольні зустрічі у Винниках. Також на ветеранську команду чекають два виїзди в Іспанію – там у нас заплановані ігри з ветеранами «Вільярреалу» та «Валенсії». Збірна України серед ветеранів й надалі їздитиме та прославлятиме нашу країну у світі. Вже більше 60 футбольних зірок залучено до національної команди серед ветеранів, отже маємо високу конкуренцію за право захищати честь українського прапора», - пожартував Собуцький.