26 травня 2016 19:15

Игроки сборной Украины взяли участие в соревнованиях по картингу

Збір на Сардинії – це не лише тренування вранці і ввечері. Перше зібрання також покликано психологічно розвантажити гравців після насиченого клубного сезону.


Зважаючи на те, що на території готельного комплексу, де розташувалися «синьо-жовті» є картинговий трек, у вільний від тренувань час було організовано змагання на спорт-карах цього виду. Карти – цілком безпечні машини, вони ніколи не перевертаються, відтак жодної небезпеки отримати несподіване ушкодження немає. А от заряд позитивних емоцій під час змагань на треку отримати можна гарантовано.


Після того, як керівник картингового центру розповів футболістам правила поведінки на трасі, усі отримали шоломи і були розділені на три групи. У кожній спочатку відбувалася кваліфікація, що, як і у «Формулі-1» визначала позиції «болідів» на лінії старту. «Синьо-жовті» каталися у задоволення, не раз жартома штовхаючи машини один одного: захисні гумові дуги дозволяли це робити безболісно. З іншого боку, перевагу у крутих поворотах здобували ті, хто найшвидше зумів оволодіти майстерністю правильного гальмування і прискорення.


Цікава деталь – у кваліфікаціях першої та другої груп перемогли куми Андрій Пятов та Олександр Кучер, а от у заїздах - їхні колеги по збірній зуміли випередити володарів «пол-позишн», залишивши їх за межами призових трійок. Перемогу у першому заїзді здобув Андрій Ярмоленко (другим був Ярослав Ракицький), а у наступному швидшим за інших виявився Максим Малишев, за яким фінішував Руслан Ротань. Лише у третьому заїзді переможець кваліфікації зумів підтвердити своє перше місце і у перегонах – нападник Артем Кравець довів, що може бути блискавичним не лише на футбольному полі.


Найкращі гонщики в трьох заїздах склали фінальну групу, в якій точилася непроста боротьба за перемогу. Руслан Ротань зміг вирватися у лідери майже з самого початку перегонів і утримав першу позицію до фінішу. Капітан збірної показав справжній клас, а після тріумфу здійснив коло пошани під акомпанемент безсмертної «Wearethechampions». Другу позицію виборов Артем Кравець, а бронзова сходинка підкорилася Олександру Караваєву.


Як і у справжніх «формулічних» перегонах переможцям було вручено медалі і шампанське, яке, за традицією, відкоркував чемпіон, розбризкавши бульбашки перемоги на присутніх. Заряд позитивних емоцій було отримано. Вся команда сфотографувалася разом, після чого вирушила відпочивати, адже ввечері – знову тренування.