2 липня 2015 10:50

Павелко и еще пять представителей ФФУ вошли в комитеты УЕФА

У вівторок, 30 червня, у столиці Чехії відбулося засідання Виконавчого комітету УЄФА, за результатами якого були прийняті важливі для українського футболу кадрові рішення.

Григорій Суркіс, який став віце-президентом УЄФА у травні 2013 року, був переобраний на цю посаду на новий чотирирічний термін. Почесного президента ФФУ було названо четвертим віце-президентом Союзу європейських футбольних асоціацій слідом за іспанцем Анхелем Марією Вільяром Льоною, кіпріотом Маріосом Лефкарітісом та італійцем Джанкарло Абете.

До складу постійних комітетів УЄФА увійшли відразу шість кандидатів з України. Зазначимо, що у керівному органі європейського футболу переважно представлені по чотири представники від кожного асоціативного члена:

Комітет з національних асоціацій: Андрій Павелко

Комітет зі стадіонів та безпеки:
Володимир Генінсон

Комітет футзалу та пляжного футболу: Сергій Владико

Комітет з ліцензування клубів: Володимир Чорно-Іванов

Апеляційна інстанція: Ольга Жуковська

Контрольно-дисциплінарна і етична інстанція: Ганна Бордюгова

У свою чергу, Денис Лутюк увійшов до складу робочої групи адміністративних експертів, а Євген Столітенко – комісії з питань масового футболу.

Крім того, Україна, як і минулого року, матиме діючих представників в УЄФА серед делегатів (Віктор Парадніков, Володимир Генінсон, Володимир Чорно-Іванов, Петро Іванов, Ганна Бордюгова, Світлана Шкіль, Сергій Лисенчук), спостерігачів арбітражу (Ігор Іщенко, Лучано Лучі, Василь Мельничук, Володимир Петров), офіцерів допінг-контролю (Максим Бецко) та технічних інструкторів (Анатолій Бузнік).