30 березня 2015 15:04
1

Анатолию Тимощуку - 36!

Капітан національної команди України, рекордсмен збірної за числом зіграних матчів, найбільш титулований гравець країни Анатолій Тимощук сьогодні святкує свій 36-ий день народження!

За багаторічну кар’єру Анатолій справедливо заслужив повагу від тренерів, партнерів та вболівальників за свій високий професіоналізм, відданість грі, працездатність, незламний дух, відвагу, характер і волю, якими Тимощук заряджає команду.

15 років захищаючи кольори України, Анатолій є невід‘ємною часткою усіх найбільших успіхів нашої збірної, найяскравіші з яких - вихід до чвертьфіналу Кубка світу-2006 та участь у фінальній частині Євро-2012.

Вперше вийшовши на поле у футболці збірної 26 квітня 2000 року у товариському матчі проти Болгарії (1:0), Тимощук майже одразу став гравцем основного складу. За ці 15 років Анатолій не раз, і не два показував, що таке відданість команді. Лише серйозне ушкодження могло змусити гравця залишити розташування збірної, а скільки разів , забуваючи про біль, він ставив на перше місце інтереси «синьо-жовтих»!

Статистика виступів Анатолія Тимощука – унікальна. 138 матчів за національну команду України! На сьогодні Тимощук підняв планку дуже високо, тому можемо лише побажати молодому поколінню гравців такої ж відданості і волі, аби у майбутньому наблизитися до цієї позначки!

Загалом же за свою кар’єру Анатолій Тимощук зіграв на найвищому рівні 808 ігор, забивши сумарно 75 голів (4 – за збірну, 39- за «Шахтар», 18 – за «Зеніт», 8 – за «Волинь», 6 – за «Баварію»). Переможець Ліги чемпіонів, володар Кубка УЕФА та Суперкубка УЕФА, чемпіон,володар національних Кубків та Суперкубків України, Росії та Німеччини!

У свої 36 Анатолій аж ніяк не збирається почивати на лаврах і думати про якесь інше професійне майбутнє, крім кар’єри гравця. Він виграв найпрестижніші клубні трофеї, став чемпіоном і володарем Кубків трьох країн, сьогодні він має всі підстави насолоджуватися грою. Але Толік не просто отримує задоволення, він надалі працює на повну потужність, бо добре знає, що лише таким чином можна залишатися на високому рівні. Тимощук дає фору молодим, не дарма іспанська преса оцінила його ігрове виконання у нещодавньому матчі з іспанцями найвищою характеристикою, назвавши виконання нашого капітана «найвищим класом», а гру його опонента Бускетса оцінила невисокою «п’ятіркою» (за десятибальною шкалою).

Федерація футболу та Національна команда України бажають капітану збірної ще багато років продовжувати своє футбольне довголіття, зберігати той молодечий запал та позитивну енергетику, які давно зробили Анатолія душею колективу!

 Многая літа, Анатолію! Нових звершень разом з головною командою країни!

Спортивного долголетия капитану!