27 жовтня 2014 16:28

Киев попрощался с Валентином Згурским

Сьогодні у Київському міському будинку вчителя рідні, близькі, знайомі і прості кияни прощалися з видатним українським політичним, державним і громадським діячем Валентином Арсентьевичем Згурським, який пішов з життя на 88-му році.

Попрощатися з Героєм Соціалістичної Праці, доктором економічних наук, професором, академіком, главою наглядової ради ЗАТ «Футбольний клуб "Динамо Київ"», прийшли багато відомих людей нашої країни.

Серед них - державні та суспільно-політичні діячі, вищі керівники і чиновники.

Зворушливо відізвався про покійного перший президент незалежної України Леонід Макарович Кравчук, який відзначив значний внесок Валентина Арсентійовича Згурського у розвиток столиці України, головою міськвиконкому якої він був ціле десятиліття.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс сказав, що Згурський відрізнявся від багатьох як раз тим, що він умів творити і постійно давав ковток свіжого повітря тій справі, за яку він брався. Напевно, і його заслуга, і колишнього першого секретаря ЦК компартії України Щербицького, з яким вони працювали рука об руку, і який так само беззавітно любив київське «Динамо», як і він, у тому, що вони робили добро для клубу. Адже команда була візитною карткою України і міста Києва. Як раз в роки мерства Згурського «Динамо» завойовувало свої найвищі нагороди і досягало найбільшого успіху як на союзному, так і на міжнародному рівнях.

Нинішній мер Києва Віталій Кличко сказав, що знав Згурського, як Людину з великої літери, якій була не байдужа доля нашого міста і його жителів, як людину, яка залишила після себе багато хороших вчинків і спогадів. На жаль, сьогодні цієї людини вже немає з нами.

- Хочу сказати одне: люди залишаються живими стільки, скільки живе пам'ять про них. Тому Валентин Арсентійович продовжує з нами жити в проектах, будинках, районах, які він побудував, інфраструктурі, яку налагодив. Своє слово в історії міста він написав великими літерами.

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс зауважив, що Валентин Згурський вніс вагомий вклад в історію улюбленого ним футбольного клубу «Динамо» Київ. Як відомо, літопис славної команди «Динамо» не обійшли і важкі часи. І саме Згурський разом зі своїми однодумцями став одним з тих, хто відродив київське «Динамо» працюючи в ньому головою Наглядової ради.

Ми, динамівці, разом з усіма, хто знав і цінував Валентина Згурського, глибоко сумуємо і висловлюємо щире співчуття рідним і близьким покійного. Світла пам'ять про Валентина Арсентьевиче Згурского назавжди залишиться в наших серцях.

Похований Валентин Згурський на Байковому кладовищі.