15 жовтня 2014 11:45

Дмитрий РЫЖУК: "От выступлений в молодежке остались самые лучшие воспоминания"

У німецькому місті Ессен у поєдинку з молодіжною збірною Німеччини завершив свої виступи за молодіжну збірну України захисник Дмитро Рижук.

І хоча поставлене завдання - вийти до фінальної частини Євро-2015 - команда Сергія Ковальця не виконала, Дмитро із задоволенням оцінив роботу і з оптимізмом оцінив футбольне майбутнє покоління гравців 1992/93 років народження.

- В матчах з Німеччиною позначився клас наших суперників. Багато їх гравці вже не один сезон виступає в Бундеслізі, має регулярну практику в одному з найкращих чемпіонатів світу. З нашого боку була протиставлена величезна самовіддача, ми робили на полі все для досягнення хорошого результату, для перемоги.

- Відсутність в літні місяці ігрової практики позначилося в настільки відповідальному матчі?

- Уже встиг надолужити згаяне. Плюс, виступаючи за збірну деякі моменти відходять на другий план. Ти граєш за свою країну, відчуваєш величезний накал.

- Важко було грати в центрі захисту проти настільки фактурних і напористих нападників?

- У німців всі гравці високого рівня, і нападники - не виняток. Було складно, але ми справлялися, як таких моментів у суперника не було. Тільки наприкінці матчу, коли ми всією командою пішли вперед за перемогою, Німеччина зуміла забити два м'ячі.

- Нічийний рахунок Україну в матчі-відповіді не влаштовував?

- Так, ми хотіли забити м'яч. Протягом усього матчу не «сиділи» ззаду, не відбивалися. Прагнули забити м'яч і подарувати собі надію на успіх в час, що залишився. З перших хвилин ми не неслись стрімголов на чужі ворота. Реально дивилися на речі. На установці тренер озвучив певні моменти, яких потрібно було дотримуватися. Завдання тренера, вважаю, команда виконала. Ми ні в чому не поступалися супернику впродовж майже всього матчу, виняток склали кілька останніх хвилин.

- Збірна України (U-21) увійшла до дюжини найсильніших команд континенту. Вважаєте це успіхом, або результат міг бути вищим?

- Вийшовши до плей-офф, в команді пішли розмови, що можна замахнутися і на більше. Хотілося б потрапити на чемпіонат Європи. Все дуже хотіли виконати завдання, для України це було б серйозним досягненням.

- Це була остання ваша гра за молодіжну збірну. Які враження залишилися від перебування в команді Сергія Ковальця?


- Було багато позитивних моментів. Ми вдало пройшли з командою відбірковий цикл, були яскраві перемоги. Збірна не програвала протягом року. У душі залишилися найкращі спогади, зараз, якщо чесно, з хлопцями важко розлучатися. Але це футбольне життя. Сподіваюся, ми ще десь обов'язково зустрінемося. У кожного з нас є бажання грати за основний склад свого клубу, в національній збірній України, в єврокубках. Ми ставимо перед собою високі цілі.