6 червня 2014 20:13

Денис ОЛЕЙНИК: "Не рассматривал варианты в Украине, ведь всегда хотел выступать в Европе"

З наступного сезону увага футбольних уболiвальникiв буде прикута й до чемпiонату Голландiї, де виступатиме вiдомий український футболiст Денис Олiйник. Пiсля трирiчного перебування у "Днiпрi" Олiйник уклав угоду з голландським клубом "Вiтесс", з яким у наступному сезонi виступатиме в Лiзi Європи. Докладнiше про нову сторiнку у своїй бiографiї Денис Олiйник розповiв в iнтерв"ю "Експресу".

-- Денисе, як виник варiант з "Вiтессом"?


-- Про це краще розпитати мого агента Андрiя Головаша. Єдине, що можу сказати -- у мене завжди було бажання грати в Європi, i Андрiй завжди працював у цьому напрямку.

-- Чи побували ви на оглядинах у "Вiтессi"?


-- На переглядi не був, а лише проходив медогляд. Вони мене знали як футболiста. Плюс Андрiй пред"явив їм вiдео з моєю грою. Один раз представники "Вiтесса" прилiтали дивитися на мою гру за дубль "Днiпра". У них було достатньо про мене iнформацiї.

-- Ви вже побували у голландському клубi. Якi враження вiд команди i вiд iнфраструктури?


-- Те, що я побачив, менi дуже сподобалось. Iнфраструктура на високому рiвнi.

-- А ви розмовляли з Євгеном Левченком, який має неабиякий досвiд виступу у чемпiонатi Голландiї?


-- З Левченком ми не зiдзвонювалися, у нас немає з ним зв"язку.

-- Чи розглядали ви варiанти з працевлаштуванням в Українi, адже ви якось категорично казали, що хочете продовжити кар"єру лише за кордоном?


-- В Українi я не розглядав варiантiв, адже завжди хотiв виступати в Європi. Але у мене була можливiсть залишитися в Українi, ще рiк тому мiг продовжити угоду з "Днiпром" i пiти в "Карпати". I зараз я також мiг пiдписати новий контракт i залишитися в "Днiпрi. Я вдячний своєму менеджеру Андрiю, який мене стримав i переконав, що все буде добре. Зараз маю можливiсть пограти в хорошому чемпiонатi, пожити в хорошiй країнi i розвиватися як футболiст.

-- Чому спрямували погляд лише на за кордон? Що вас не влаштовує у чемпiонатi України?


-- Я завжди тримав у головi Європу, ще чотири роки тому поїхав би на Захiд, якби послухав агента. Але тодi я iз власної iнiцiативи наполiг на переходi в "Днiпро".

-- Порiвняйте чемпiонати України та Голландiї?


-- Голландська першiсть бiльш атакувальна. Такий футбол менi завжди подобався. А бiльш детально порiвняю лише тодi, коли почну виступати за "Вiтесс".

-- На якiй позицiї вас бачить тренер "Вiтесса"?


-- Тренер бачить мене на позицiї лiвого або правого нападника.

-- Як ви гадайте, на скiльки реально з "Вiтесса" потрапити у збiрну України?


-- Зараз я думаю про те, як повернутися у великий футбол, а далi буде видно. Усе залежить лише вiд мене.

-- Якi вашi спогади про "Днiпро": бiльше негативнi чи позитивнi?

-- Вiд кар"єри спогади негативнi, але нiкого в цьому не звинувачую. Мабуть, сам багато в чому був неправий. А вiд спiлкування отримав позитив. Я маю хорошi взаємини з керiвництвом клубу, з одноклубниками. Хочу щиро побажати "Днiпру" досягнути найвищих результатiв. I я певен, що з Мироном Богдановичем команда багато доб"ється.