25 лютого 2014 14:30
13

Заявление ультрас "Динамо" о возможном переносе матчей чемпионата Украины

Фанаты киевского "Динамо" обратились к другим ультрас, болельщикам и руководителям украинских футбольных клубов.

"В ці трагічні, та, водночас, історичні, для всіх нас дні, коли не встигли загоїтись рани на серці народу України, нам стало відомо, що деякі особи розглядають можливість перенесення матчів чемпіонату України, які мають бути проведені найближчими днями, на місяць, а може й більше, мотивуючи це тим, що в країні нагнітається небезпека, й забезпечити правопорядок під час матчів буде неможливо, або дуже складно.

Зі свого боку, ми заявляємо наступне.

Український футбол, як ні що інше об'єднує всю нашу країну. Ультрас усіх клубів уклали перемир'я, яке триває й досі, до якого долучилися футбольні фанати зі Сходу та Заходу, Півночі та Півдня України. Звичайні уболівальники з нетерпінням чекають на продовження, певно, одного з найцікавіших й найбільш непередбачуваних чемпіонатів за усі часи незалежності України. Гравці і тренери провели багато міжсезонної підготовчої роботи, аби вже у березні продемонструвати свої найкращі якості у грі. Адміністрація клубів та стадіонів провела усі необхідні роботи, аби вчасно продовжити турнір згідно розкладу.

З огляду на усе вище згадане, ми вважаємо, що будь-які переноси чи відміни матчів лише поширюватимуть розбрат серед української громади, збільшуватимуть напругу та недовіру у суспільстві. Досвід проведення матчу Ліги Європи "Дніпро"-"Тоттнхем" 20 лютого, що пройшов без будь-яких ексцесів завдяки тому, що безпеку на стадіоні забезпечували ультрас "Дніпра" - ще одне свідчення того, що матчі, навіть міжнародні, зараз цілком можливо проводити.

Водночас, ми вважаємо, що, в пам'ять про загиблих, усі матчі найближчого туру Прем'єр Ліги України мають пройти із відповідними заходами скорботи, як із боку клубів та гравців, так і з боку уболівальників. Ми сподіваємося, що частину доходів від продажу квитків на ці матчі клуби зможуть спрямувати на благодійну допомогу родинам загиблих та постраждалим під час революційних подій на теренах нашої Батьківщини.

Об'єднаймось навколо футболу, заради злагоди та миру в Україні, заради єдності країни, заради спокою та порозуміння серед усіх українців, незважаючи на те, де вони проживають, якою мовою розмовляють, та за які клуби уболівають.

Слава Україні!" - говорится в обращении.

Як всі вже знають, львів'яни ініціювали акцію "Я розмовляю російською", щоб висловити дружню солідарність зі Сходом і Півднем України. Те ж саме зараз почали робити в Донецьку - на фейсбуці і в інших мережах. Цікаво чи вдолося б нам домовитись з ультрас Шахтаря про таку ж разову акцію солідарності? Зрозуміло, що це майже нереально, але це було б реально круто проскандувати пару якихось речівок разом з ними, особливо в контексті перемир'я між ультрас. Може б ультрас подумали над цим якось?
Повністю підтримую заяву київських ультрас!
Переносить НЕЛЬЗЯ!
Ретро — Динамо-U19 — 1:1 (Інджибашвілі, 66 — Щебетун, 21), серія пенальті — 4:3. http://koff.org.ua/2014/loterejnyj-den.html
а тим часом Борусія жарить мазенітку вже 2:0..
пернос старту максимум міг бути на один тиждень. Враховуючи що за цей час ситуація в Україні остаточно заспокоїться.Але з іншого боку саме футбол вівдволіче людей від політики та максимум зніме напругу в суспільстві!
Вы хотите ещё один майдан возле ФФУ, вы его получите.
Сховати
Не сци, Вова! Я впевнений - ніхто матчів переносити не буде.А ти, Вова...... знаєш, як у Висоцького: " Настоящих буйных мало, - вот и нету вожаков!"(с) Закінчуй вже з своїм максималізмом.
Поддерживаю ультрас! Кроме этого, как предложение организованным болельщикам предлагаю на матчах чемпионата Украины от болельщиков отдельно организовать сбор средств в помощь погибшим. Для этого, во избежании махинаций на этих мероприятиях, перед каждым матчем объявлять на сайте "Динамомания" о месте,где будет производится сбор средств.
http://s020.radikal.ru/i721/1402/76/d765e71e0b20.jpg
Однозначно, матч должен состояться в любую погоду, но кто у нас сидит в ФФУ, тех кого гнать надо давно сраной метлой. У Ахметова наверное разрыв очка и ФФУ будет ждать пока он им даст добро. Необходимо срочно вернуть Суркиса и его команду,хватит нам воров кормить.