24 грудня 2013 10:30
3

Маркевич: "Не планируем покупать легионеров, будем искать талантливых украинцев"

Кореспондент газети "Експрес" поспілкувався з Мироном Маркевичом.

- Мироне Богдановичу, минулого тижня ваше прізвище не сходило зі сторінок газет та інтернет-ресурсів. Уболівальники обговорювали вашу відставку. Ви справді спілкувалися з керівництвом клубу щодо свого звільнення?

- Ні. Усі ці розмови - банальні чутки. Я не знаю, хто їх вигадав. Можу запевнити, що навіть не обговорював із керівниками "Металіста" варіант своєї відставки. Я й далі працюю.

- Керівництво "Металіста" уже звільнило одного з топ-менеджерів, бо не задоволене кінців­кою сезону. Ви також не задоволені?


- Так, і я не задоволений результатами матчів наприкінці сезону. Ми втратили лідерство у чемпіонаті, бо недорахувалися щонайменше шести очок. Це мінімум шість пунктів! Додаймо ці шість очок - і могли зимувати зі статусом лідерів першості.

- Ви вже з'ясували причини такого спаду?


- Одна з причин - наша дискваліфікація у Лізі чемпіонів. Ми форсували підготовку до сезону, щоб команда достойно виступила у найпрестижнішому турнірі. А нам заборонили грати в Лізі. Ну, і не треба забувати про адміністративну атаку на "Металіст". Наш воротар Дишленкович набув статусу легіонера, нас змуси­ли вдруге їхати до Дніпропетровська на поєдинок проти "Дніпра". Такі речі теж негативно позначаються на команді.

- У розпал ігрової кризи ви нарікали на неналежне ставлення легіонерів до гри. Чи багато ваших футболістів не хочуть грати в чемпіонаті України?


- Є кілька хлопців, котрі воліють змінити чемпіонат. На них впливають іноземні клуби, які заманюють гравців цікавими пропозиціями. Нині двоє наших гравців мають намір змінити команду. І ми нікого не триматимемо. Як кажуть у народі, силуваним конем далеко не заїдеш.

Є й такі футболісти, які мають бажання грати у футбол, але все одно не виправдали наших сподівань. Маю на увазі Гомеса, Марлоса, який отримав травму, захисника Моледо, через відсутність якого виникла тріщина в обороні.

Ну і Соса не видав максимуму. Хлопець старається, до нього претензій нема та його шарпають іноземні клуби, а такі речі негативно впливають на гру футболіста.

- Чи значними будуть кадрові зміни "Металіста" у період зимового міжсезоння?


- Зміни не будуй значні. Ми не плануємо купувати легіонерів. Наше завдання - знайти кількох талановитих українців, які справді підсилять команду. У нас є гравці з українським паспортом, котрих уже підтискає вік. Треба конче шукати їм рівноцінну заміну.
 

Талантливых Шарпаров, Березовчуков, Шуховцевых и Гоменюков? А каким "талантливым украинцем" вы собираетесь менять бегущего капитана?)
Як я бажаю, щоб "фінансистам" і спонсорам хорьків прийшов габздец...
Сховати
Никто не собирается запрещать тебе "бажать"...Бажай дали..