12 вересня 2013 10:26

Бартулович: "Думал о принятии украинского гражданства"

Півзахисник "Карпат" Младен Бартуловіч під час онлайн конференції розповів про своє особисте життя та поділився очікуваннями від поєдинку проти донецького "Шахтаря".

"Нам хочеться виграти, добре зіграти. Але треба розуміти, хто наш суперник. "Шахтар" – найсильніша команда в Україні. Проте ми будемо старатися і боротися до кінця. Треба ще фарт, без нього буде важко. Ми серйозно налаштовуємося, добре провели паузу. Так, проти "Ниви" ми зіграли 1:1, результат розчарував. Але не можна на цьому зациклюватися. У нас три дні були величезні навантаження. Хоча, звичайно, такого суперника треба було обігрувати".

Відвідувачі сайту, зокрема, питали в хорвата про причини його невиразної гри, про те, чи є у нього бажання та мотивація грати за "Карпати".

"Я розумію критику і сприймаю її. Просто в "Кривбасі" зіграна команда була, всі знали що робити, розуміли один одного з погляду. Тут нова команда створюється. Спершу її треба зліпити, зрозумійте, що Олександру Севідову зараз дуже непросто. Команда створюється, нема ще зіграності і порозуміння. Я думаю, що через це гравці не можуть показати свої кращі якості. Але з часом гра буде покращуватися".

"Залишитися у Львові після закінчення терміну оренди? Чому б ні? Я приїхав сюди на рік, а з "Дніпром" у мене контракт ще два роки. Побачимо. Якщо тренер та керівництво захочуть, щоб я залишився, то я погоджуся, бо мені подобається і місто, і клуб. Все тут влаштовує".

"Щодо українського громадянства, то я думав про це. Але зараз маю отримати документи, які дадуть мені такі ж права, як і в усіх українців. Звичайно, окрім права голосувати (сміється). В Хорватії мешканці можуть мати подвійне громадянство. Якби тут можна було так, то узяв би, українське".

"Звичайно, мені подобається українська кухня: борщ, вареники, сало... А каву найкращу роблять у Львові. Мені подобається центр міста, нагадує Спліт, де живе моя хорватська родина. Таке ж старе місто, багато кафе та ресторанів. Правда, моя українська сім’я – дружина і дитина, живуть в Дніпропетровську. Але вони до мене приїздять, їм тут дуже подобається. Треба ще сказати, що Львів знаходиться біля самого кордону з Євросоюзом, тож мені додому ближче на півдороги, ніж з Дніпропетровська".

"Батьки мої живуть в Хорватії, разом з двома старшими братами. Дитинство провів в Німеччині, під Дортмундом. Справа в тому, що в нас, в колишній Югославії, йшла війна, а батько якраз працював в Німеччині, тож забрав усіх до себе. Я вивчив німецьку мову, що є дуже корисно, там же почав займатися футболом".

"Коли я починав грати у вищій лізі, мені було 17 років. Цілий рік я грав безплатно, як і багато інших хлопців мого віку. Першу тисячу доларів мені дали, коли команда виграла чемпіонат. А як інакше? Мені одразу ж сказали: "Грай, доказуй, щоб тебе продали". У цьому також є секрет успіху хорватського футболу", – підсумував Младен Бартуловіч.