12 березня 2013 20:28
6

Иван ГЕЦКО: "Против Польши должен играть Худжамов, Пятов сейчас не в форме"

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко оголосив склад на березневі матчі відбору до ЧС-2014 проти Польщі (22 березня в Варшаві) та Молдови (26 березня в Одесі). У списку опинилися гравці, викликані після тривалої паузи - форвард Володимир Гоменюк, півзахисник Сергій Кравченко і голкіпер Олександр Горяїнов. Для Gazeta.ua ситуацію прокоментував автор першого гола в історії збірної України Іван Гецко.

"Рішення по Гоменюку не може не здивувати. На сьогоднішній день це не той гравець, який може стати повноцінною заміною тим самим Селезньову з Девічем. Але якби було десять форвардів і тренерський штаб мав можливість вибору - це одне питання. А так обойма вкрай обмежена і Фоменко доводиться вибирати з того, що є. Заодно і спробувати створити конкуренцію на позиції", - говорить Іван Михайлович.

У списку півзахисників опинився гравець "Дніпра" Сергій Кравченко, який в останній раз брав участь у червневому зборі команди 2011 року.

"Незважаючи на це, вважаю, що Кравченко не повинен загубитися серед решти запрошених і принести збірній користь. Адже в "Дніпрі" він далеко не останній гравець", - упевнений Гецко.

Сьогодні стало відомо, що одноклубник Кравченка Євген Коноплянка вилетів з тренувального процесу. Тим не менше, був включений тренерським штабом у список.

"Ми не маємо достовірної інформації, наскільки серйозна у нього травма. Він мав їхати до Німеччини на обстеження, який вердикт винесли медики, достеменно не відомо. Може не все там так страшно. З іншого боку, Коноплянка дуже довго входить у форму навіть при найменших травмах. Саме тому восени в матчі з Чорногорією він зіграв значно нижче своїх можливостей і, як наслідок, загубився. Втім, вся команда тоді, м'яко кажучи, не блиснула", - зазначив Іван Гецко.

На збір викликані три голкіпери - Андрій П'ятов, Рустам Худжамов та Олександр Горяїнов.

"Жодного з них не можна назвати стабільним. З усіх трьох у найбільш оптимальній формі зараз Худжамов. Вважаю, проти Польщі саме він повинен вийти в стартовому складі. Горяїнов в цілому теж стоїть надійно, але у відповідальний момент може помилитися, не дуже впевнено грає на виходах. Нинішня ж форма П'ятова при всіх його достоїнствах залишає бажати кращого, останні ігри, зокрема з "Боруссією", це наочно продемонстрували. Виклик у збірну повинен відволікти гравця від останніх невдач і посприяти відновленню кращих кондицій", - вважає фахівець.

У числі захисників знову опинився Ярослав Ракицький, який пропустив кілька викликів через травми.

"Нічого кращого у нас зараз немає. Але він вже потроху відходить від своїх травм, набирає кращі кондиції. Сподіваюся, що до гри з поляками підійде в оптимальній формі. Хочеться сподіватися, що всі зберуться, розуміючи, що не так багато шансів у кар'єрі кожного пограти десь ще, на більш високому рівні, ніж чемпіонат України", - говорить Гецко.

"На жаль, всіх приспав тривалий процес призначення нового головного тренера і десь на збірній поставили хрест. І, будемо дивитися правді в очі, в цій ситуації важко чекати від команди чогось великого. Але надія вмирає останньою. Фоменко сам прекрасно розуміє весь турнірний розклад, в якому стані зараз збірна. І, судячи з нових, точніше, добре забутих старих людей у складі, буде награвати команду на перспективу", - резюмує Гецко.

Євген САВЧУК

loo_lane

Коваль!
Худжамов? Да? А может Горяинов? Почему Диканя не приглашают? Что совсем уже мозги все пропили там?
Сховати
Горяинов +1
Сховати
Горяинов - минус один. А то и два. Гола. С его нервами...
Сховати
Не трынди! Пару раз гарантированно спасёт. Тут не в кипере дело.
Сховати
Не трынди! Спасает он не больше других вратарей. Зато учудить может ТАКОЕ...