1 квітня 2012 10:03
5

Алексей МОЧАНОВ: "Темка у нас "понтовый" немножко"

Футболісту київського "Динамо" Артему Мілевському, який нещодавно придбав за € 210 тис. яскраво-червону "Феррарі Каліфорнія" з відкидним верхом, не варто вмикати режим "Race". Це може призвести до аварії й побиття машини.

Таку пораду футболісту через Gazeta.ua передає автомобільний експерт, телеведучий і журналіст Олексій Мочанов.

"Коли дізнався, що Мілевський купив "Феррарі", надіслав йому смс-ку, щоб він не захоплювався крутінням перемикача, який знаходиться справа на кермі, – розповідає Мочанов. – Попереджую всіх власників "Феррарі": при жодних обставинах не можна вмикати режим "Race". Він зроблений для того, щоб їздити лише на трасах для гонок зі спеціальною шиною. Якщо ж цей режим увімкнути на звичайній гумі, то можна розбити машину. Вона розвернеться, оскільки потужність дуже висока. У наших автосалонах, на жаль, не пояснюють цього водіям, і взагалі, що це за автомобіль".

Автоексперт вважає вибір Мілевського дуже хорошим, враховуючи, що Артем мав змогу обирати між німецькими й італійськими автомобілями. Нагадаємо, до цього в нього були "мазераті" ($256 тис.) й "Мерседес Кубік" (€160 тис.).

"Феррарі" – машина дуже надійна, але вона, як бійцівська собака, потребує постійної дресировки. Коли це авто рухається в тяжкому режимі, заїжджає на кільце, жорстко гальмує, різко розганяється, то воно живе дуже добре. А якщо Артем буде просто кататися між Конча-Заспою та центром міста на швидкості 60 кілометрів на годину, то такі автомобілі, як коні-скакуни, дуже швидко помирають", – зазначив Олексій Мочанов.

Він також підкреслив, що в Києві є лише одна гоночна траса "Чайка". Однак на "Феррарі" туди особливо не заїдеш, оскільки "побудована вона ще в 70-ті роки для автомобілів марки "Жигулі".

"Тьомка в нас такий "понтовий" трохи. У нас із ним гарні відносини. Я дуже радий, що він пересяде з "кубіка", на якому останнім часом їздив, на "феррарі". Тим більше, якщо його зарплата дозволяє таке собі купувати", – зауважив телеведучий.

На його думку, обновка Мілевського коштує дорожче, ніж 210 тисяч євро. Тому припускає, що вона в нього не нова.

"200 тисяч – це ціна "Порше". Тому в нього або б/у автомобіль, або завезений з іншої країни та якісно розмитнений. Загалом, покупка дуже кайфова. Наш "бородач" тепер буде їздити і говорити: "Гебята, €210 тысяч? Я не в кугсе" (сміється).

Анатолій БАБАК

А реально,де в Київі можно поганяти на всю дурь мотора? Є такі траси і можливості?
Сховати
только бориспольская магистраль
Человек, который ездит на каймане, разбирается в машинах. И его советы никогда не будут лишними для автоюзеров.
Оглавление вырвано из текста.Прочитав его, можно подумать о негативном отношение Мочанова к Артему.А если читать по тексту, то все совсем наоборот. "Тьомка в нас такий "понтовий" трохи. У нас із ним гарні відносини." Нехорошо получается.
Сховати
Не ищите, пожалуйста, подвоха, где его нет.