25 березня 2012 12:05
1

Буряк: "Карпаты" нам не конкурент"

Ще не так давно «Олександрію» очолював Володимир Шаран. Однак керівництво клубу вирішило змінити цього спеціаліста на іншого – відомого у минулому гравця «Динамо» та збірної СРСР, а потім і тренера національної збірної України Леоніда Буряка. Про те, чого чекає фахівець від матчу у Львові і що він пам’ятає про матчі проти «Карпат», Леонід Йосипович розповів українською мовою.

– Як оціните старт сезону для «Олександрії»?
– Я вважаю, що по грі ми непогано виглядаємо, але змогли взяти лише два очки. Ми починаємо, хапаємо по зернятку, але є проблема в тому, що реалізація моментів слабка. Самі то моменти є, і досить непогані, а от забивати не виходить. Ми над цим компонентом працюємо.

– Як поясните те, що команда вже двічі втрачала очки на останніх хвилинах і навіть секундах?
– Я не думаю, що тут треба говорити про фарт чи нефарт. У нас молода команда, яка грає на ейфорії, може, десь і справді розслабляються в самому кінці. Якби забивали, реалізовували свої виходи сам на сам чи замість того, щоб в штангу – у ворота влучали, то може була б інша ситуація...

– Чи вдалося вам як слід укомплектуватися?
– Це такий процес, що не закінчується. Ми робимо ставку на тих, кого маємо.

– Чого чекаєте від матчу у Львові, який результат влаштує команду?
– Та чого ми можемо чекати? Журналісти пишуть, що буде гра за шість очок. Якби нам справді дали за перемогу шість очок – це одне, але ж так не буває. Це звичайна гра, вона важлива і для нас, і для «Карпат».

– Якийсь особливий підтекст у цьому матчі вбачаєте, зважаючи на те, що Володимир Шаран був тренером «Олександрії» до вас?
– Ні, навіть не хочу про це говорити.

– Чи очікували ви, що вашим суперником за виживання будуть «Карпати»?
– Я реаліст і думаю, що «Карпати» у цьому питанні нам не конкурент. Така команда, з такими традиціями просто не може бути внизу таблиці. «Карпати» мають боротися за п’ять перших місць і за єврокубки. Те, що є зараз, – випадковість.

– Може, пам’ятаєте якісь матчі проти «Карпат»?
– Я багато пограв проти «Карпат» спершу як гравець, а потім як тренер. Пам’ятаю, що в «Карпат» завжди була сильна команда. І я завжди з приємністю їздив до Львова, люблю і місто, і людей, які тут живуть. Коли була хвилька, то я обожнював гуляти Львовом, відвідувати різні кав’ярні. Це була справжня насолода. А щодо матчів... Ну, може хтось пам’ятає, як в одному з матчів кінця 70-их років, я бив «Карпатам» пенальті (ось як тоді написала преса: «Заслуженный мастер спорта Л. Буряк не промахивается, нет, он бьет пенальти, как еще никто до него не бил, – свечой и в сторону, без малейшей вероятности угодить в ворота»), коли команда стояла на вильоті (сміється). Сподіваюся, це «Карпатам» тоді допомогло. Тому ще раз кажу – «Карпати» і Львів я дуже поважаю і щиро бажаю вам успіхів.  

– Леоніде Йосиповичу, по правді, не очікував, що ви так красиво говорите українською мовою...
– У мене син дипломат і спілкується українською. Він живе за кордоном і от зараз привіз сюди мені дитину, щоб мову гарно вчила. Я дуже люблю Україну, люблю західний регіон. Свого часу я працював в Тернополі, хотів зробити галицьку команду, але в один час все зламалося. Попри це, симпатія до цього краю залишилася. А «Карпатам» я побажаю повернутися на своє місце.

Буряк: "Карпаты" нам не конкурент" конешно ваши конкуренты крымтеплица, нефтяник, и пр.