20 лютого 2012 14:39
23

Сборная Украины: на Израиль без Шевченко, но с Михаликом

Головний тренер збірної України Олег Блохін викликав на перший цього року контрольний матч синьо-жовтих 20 гравців. До зустрічі проти команди Ізраїлю, що відбудеться 29 лютого у Петах-Тикві, готуватимуться вісім динамівців Києва, троє гравців «Дніпра», двоє донецьких гірників, а також представники ще чотирьох українських та трьох іноземних клубів.

Динамівці приєднаються в Ізраїлі
Більшість гравців національної команди зберуться на базі в Кончі-Заспі 27 лютого, а наступного дня вилетять чартерним рейсом з Києва до Тель-Авіва. Уже в Ізраїлі до них приєднаються київські динамівці, які завершуватимуть у цій країні підготовку до клубного сезону.

Ушкодження Шевченка
На жаль, доводиться констатувати, що чергове ушкодження унеможливило участь у зборі багаторічного капітана збірної Андрія Шевченка. Не зможе поки допомогти збірній і захисник Дмитро Чигринський, котрий ще повністю не відновися після травми. Натомість відзначимо повернення до збірної оборонця Тараса Михалика, котрий успішно пройшов період реабілітації.

Тренування і прес-конференція
Національна команда проведе 28 лютого передматчеве тренування на стадіоні «Мошава» у Петах-Тикві о 18:00 (перші 15 хвилин будуть відкритими для представників ЗМІ). А трохи раніше, о 17:40, головний тренер синьо-жовтих Олег Блохін зустрінеться з мас-медіа у конференц-залі арени.

Склад збірної України
Воротарі: Олександр Шовковський («Динамо» Київ), Андрій Дикань («Спартак» Москва, Росія).
Захисники: Богдан Бутко («Іллічівець» Маріуполь), Олександр Кучер («Шахтар» Донецьк), Віталій Мандзюк («Дніпро» Дніпропетровськ), Тарас Михалик («Динамо»), Ярослав Ракицький («Шахтар»), Євген Селін («Ворскла» Полтава), Євген Хачеріді («Динамо»).
Півзахисники: Олександр Алієв («Динамо»), Денис Гармаш («Динамо»), Олег Гусєв («Динамо»), Євген Коноплянка («Дніпро»), Сергій Назаренко («Таврія» Сімферополь), Руслан Ротань («Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія» Мюнхен, Німеччина), Андрій Ярмоленко («Динамо»).
Нападники: Андрій Воронін («Динамо» Москва, Росія), Марко Девич («Металіст» Харків), Артем Мілевський («Динамо» Київ).

Трансляція матчу збірних України та Ізраїлю відбудеться 29 лютого на телеканалі «Інтер» (початок − о 19:00).

 

8 динамовцев, 2 крота и 1 хоряка. Вот вам и кузница кадров для сборной.
Интересно,а Шевченко еще сам не ржет над своим статусом в украинском футболе?...Надеюсь,что сборная хорошо сыграет и не заметит в очередной раз такую невосполнимую потерю...)))
Сховати
А чего тут ржать, если он действительно получил микротравму? Тут уже 100000 раз писали, что Андрей уже бы закончил карьеру, если бы не ЕВРО 2012 в Украине. Когда вы уже начнете уважать людей, которые чего-то в футболе достигли??!!
Сховати
Що поважати ? Коли збірну перетворили в благодійну організацію? Добре що ще Ребров, Гусін не хочуть пограти на Евро 2012, а ще Лужний міг би і так далі ... В збірній мають грати сильніші на данний момент а не заслужені, про який результат можна вести мову, якщо вже в комплектації команди прерогативу віддавти не сильнішим :)
Сховати
"В збірній мають грати сильніші на данний момент а не заслужені..." ))) Это вы, вероятно, имеете ввиду Назаренко и Алиева?
Сховати
Мав на увазі що в збірній мають грати сильніші гравці України. Якщо вас персонально не влаштовує Назаренко то можна про це говорити, як на мене Назаренко здатен як мінімум безпроблемно вливатись в гру команди виходячи на заміну і саме цим він може бути корисним для команди на Евро. Алієв - залишаю без коментарів, ніколи не бачив перспектив цього гравця як в збірній так і в Динамо ... Якщо скласти розширений список гравців до збірної скажімо з 30 футболістів - то Шевченка там за футбольними критеріями не буде, якщо звичайно абстрагуватись від його минулих здобутків, та визначати корисність футболіста за останній рік.
Тогда, Соломир, если ты уже так хочешь прицепится к несправедливости вызова Шевченко, то скажи пожалуйста, за какие заслуги вызвали Артема Милевского? Он что, всю осень блистал?? Или Тараса Михалика, который только после травмы оклемался!!! Или кучера, он что, блестяще играл в первой половине сезона? Дай ответ, прежде всего для себя. И потом подумай о том, что и зачем ты говоришь про Шеву.
Сховати
Для початку не треба перемішувати захисників та нападників, орієнтовна заявка на Евро 2012 буде складати: 3 воротаря, 7-8 захисників, 8-9 півзахисників та 4-5 форвардів. Вже розуміючи це ми можемо вибирати кращих 4-5 нападників України на данний час, Шевченко взірця 2011 року ніяк не може за футбольними критеріями попасти в це число... Мілевський на голову сильніший Шеви за останні три роки як в техніці так і тактичній підготовці, він корисніший для команди... Про Кучера :) що тут говорити - бревно йому не місце не тільки в збірній України але й в збірній Сан -Маріно, я впевнений що він на Евро не зіграє жодного матчу. Михайлик потенційно сильний захисник - є проблема з здоров'ям, маємо надію що травми оминуть цього безперечно сильного захисника.
Сховати
Ув.Solomir Вы изложили так много аргументов, только не все они действительно обоснованы. Например по Назаренко.Как может соответствовать уровню сборной полностью стоячий игрок?Назаренка хватает максимум на 15-20 минут нормального игрового темпа, дальше он просто останавливается. А "безпроблемно вливатись в гру команди виходячи на заміну" с Англией или Швецией у него уж точно не получится - класс и разница уровня игры соперников не позволят. " Мілевський на голову сильніший Шеви за останні три роки як в техніці так і тактичній підготовці, він корисніший для команди... " - это настолько абсурдно, что даже обсуждать не буду. А вот по поводу Кучера - это уже Ваша предвзятость.Я лично придерживаюсь очень невысокого мнения о насчет его человеческих качеств, но вот как центральный защитник - вопрос другой.Назовите, кто по-вашему в Динамо лучше? Михалик?Может быть, когда в оптимальной форме.Но где она, и появится ли до Евро?Ну может еще Юссуф, но его-то в сборную как-то ...А больше в Украине центральных защитников -бдзыз!
1. Для начала- это все футболисты одной сборной, а не мешаю игроков сборной Украины со слонами или обезьянами. Поэтому могу рассуждать о целесообразности вызова отдельных персонажей и их амплуа тут не при чем. 2. С твоих слов 4-5 напов на евро, и кто же способен в твоих авторитетнейших глазах стать мессией нашей сборной, назови к этим 3 (Вороне, Девичу и Миле)еще 1-2 х. 3. Расскажи ка мне в чем тактическая готовность Артема лучше, чем у Шевченко. Вообще расскажи про тактическую готовность Артема, это интересно почитать)) 4. Что значит "потенційно сильний"- в сборную берут не потенциально, а РЕАЛЬНО сильнейших на данный момент. Я не сомневаюсь в том, что Тарас сильный защитник, но сейчас он 99% форму еще не набрал, так как только после травмы восстановился. 5. Тебе не стыдно писать фамилию защитника твоей любимой (я надеюсь) команды с ошибкой?