18 березня 2011 16:32
8

Виктор ЯНУКОВИЧ: "Открытие НСК "Олимпийский" может быть перенесено"

 

Президент України Віктор Янукович відвідав Національний спортивний комплекс «Олімпійський» та ознайомився з ходом його реконструкції.

У коментарі журналістам після ознайомлення з ходом робіт Президент зазначив, що у двадцятих числах травня можна буде остаточно назвати дату завершення робіт та відкриття стадіону.

«Проблема НСК «Олімпійський» у тому, що ми занадто пізно почали ним займатися», – зауважив Глава держави. Окрім того, додав Президент, ще одним важливим моментом, який може пролонгувати процес будівництва, є те, що тут має бути реалізовано унікальний проект. Йдеться про встановлення вантової конструкції, якою займаються підрядники з Німеччини.

Таке вантове укриття буде реалізовано вперше у світі. За словами Віктора Януковича, лише сьогодні було отримано дозвіл на підняття вантової конструкції. А весь цей процес може зайняти приблизно місяць.

«Тобто в двадцятих числах квітня ми зможемо отримати приблизну відповідь, коли побачимо кінець будівництва НСК, а в двадцятих числах травня остаточно скажемо, коли відкриємо стадіон», – сказав Віктор Янукович.

За словами  Глави держави, на сьогодні є два варіанти щодо цієї дати. «Перший, до якого ми прагнемо і будемо молити Бога, щоб це так сталося, і ми виконали таке непросте завдання – це здати стадіон до Дня незалежності – до 20-річчя незалежності України», – зазначив Президент, додавши, що для цього докладатимуться усі зусилля. Однак у даному випадку реальність цієї дати також залежить від багатьох складових, і насамперед – технологічної (зокрема встановлення вантового укриття).      

Найпізнішою датою відкриття стадіону Глава держави назвав осінь 2011 року. «Згідно з протоколом, підписаним з УЕФА, ми повинні у 2011 році провести на стадіоні  «Олімпійський» два футбольні матчі. Ми зобов’язані цей протокол виконати», – підкреслив Віктор Янукович.

Глава держави окремо торкнувся питання будівництва стадіону у Львові. За словами Президента,  ближчим часом він планує здійснити поїздку до Львова. «У Львові у нас більш передбачувана ситуація. Як мене переконують фахівці, той графік, який у нас є по Львову, буде виконано», – сказав Президент. 

 

 

и снова виноваты те, которые были до него... чего ж ты не рвался в премьерское кресло во время кризиса? быдло президенту - быдло электорат!
Не дай Бог, начнут к какой-нибудь дате подгонять! Слишком это опасно...
Дивно,що Профффессор запам"ятав стільки складних слів,що б все це сказати
Ходят слухи, что там серьезные просчеты с проектировкой из-за грунтовых вод. И вся эта махина-крыша весом в 760 тонн может с легкостью вместе с подпорами "поплыть". Интересно будет посмотреть, как Рыги с Федоровичем будут выкручиваться из этой ситуации и сколько после этого стадион смогут эксплуатировать.
"НСК Олим...Олимспи.. НСК Олимписьки! Казлы!"(с) Виктор Я.
Сховати
"ф Київі расцвітуть каштани і дівчята пачнуть роздягатися" (с)
Блин... Кабы, Виктор Федорыч, перенесение открытия Олимпийского было вашей единственной проблемой...
я и не сомневался, что оно не откроется вовремя.