3 вересня 2010 00:54
30

Маркевич еще раз пообщался с BBC

Колишній головний тренер футбольної збірної України Мирон Маркевич закликав до повного невтручання футбольних функціонерів у роботу наставників національної команди, назвавши це єдиною запорукою успішної підготовки збірної до Євро-2012. 

Заява пана Маркевича у попередньому інтерв'ю щодо відсутності перспектив у збірної викликала бурхливу реакцію в Україні. Тоді він сказав, що не бачить майбутнього у збірної, хоча пізніше намагався спростувати, що робив таку заяву. Переслухавши власні слова знову, пан Маркевич, з яким розмовляв Фідель Павленко, визнав, що та фраза таки лунала, і його слова були подані Бі-Бі-Сі коректно. Тренер пояснив, що саме він мав на увазі.

Мирон Маркевич: Я мав на увазі, що в таких умовах працювати нереально. А вони це вихопили… Вони працюють там на одне, щоб валити людей. Вони всі знають, до кого це відносилось.

Бі-Бі-Сі: Справа в тому, що мене як просто пересічного вболівальника цікавить ваша думка як фахівця, що треба для того, щоб збірна була успішною.

Мирон Маркевич: На мою думку, головне, щоб не заважали тренерам працювати. Це найголовніше. Більше нічого не треба. Ті, хто чує ці слова, знає, до кого це відноситься.

Бі-Бі-Сі: Ви були першим тренером, який не мав, так би мовити "київського коріння", чи "Динамо київського коріння". Ви не протримались і півроку. Чи має хтось взагалі шанс не з групи довкола Динамо Київ успішно працювати у збірній?

Мирон Маркевич: Ніяких шансів. Такого в історії не було, і я дійсно був першим. Мене не хотіли з самого початку. Григорій Михайлович Суркіс не хотів з самого початку. Тепер вже можна сказати, що на тому, щоб я був тренером збірної настояв Ігор Коломийський. Їм прийшлось десь з тим змиритись. Вони чекали мого провалу і не дочекались. Розумієте, тут є деякі нюанси, про які я не хочу говорити, але я дійсно побачив, що не хоче мене Григорій Михайлович. Нехай скаже правду. Втім, він сказав після мого призначення, що він хотів іншого тренера. Просто нехай зараз скаже, що "так, я не хотів". Він мене тепер "баластом" обізвав, але я тоді не знаю, хто тоді він, якщо я – "баласт"?

Бі-Бі-Сі: Ви знаєте, ось це слово "баласт" з'явилося після нашого з вами інтерв'ю, коли українські ЗМІ поширили цей сенсаційний заголовок, що ви не вірите у збірну. Чому у вас склались такі непрості стосунки з Григорієм Суркісом? Де коріння?

Мирон Маркевич: Це давно вже тягнеться. Ще як я працював у "Карпатах". Розумієте, він крім Київського Динамо нічого навкруги не бачить. І це найстрашніше – тільки Київське Динамо. Тільки хтось стає на ноги і одразу… "Карпати" стали на ноги у 1999 році. Команда йде на третє місце, а мене звільняють з роботи. Я навіть не знав, "звідки ноги ростуть". Але мене тоді не було кому захистити. Вони тоді приїхали, розпродали команду. Головне було мене усунути, ну й усунули. Тут у мене є захист, тому мене і не можуть рушити. Я буду в "Металіст" працювати, скільки мені Бог дав. І все, неможливо командам на ноги стати. Ось та сфабрикована справа з тим договірним матчем. Ви знаєте, те все настільки примітивне, настільки "білими нитками обшите"…

Бі-Бі-Сі: Але з іншого боку, ви кажете, що командам не дають стояти на ногах: "Шахтар" зараз міцно стоять на ногах і кияни пасуть задніх у порівнянні з "Шахтарем"?

Мирон Маркевич: "Шахтар" так, зараз і наш президент міцно стає на ноги, і це не зовсім всім подобається, особливо, самі розумієте кому. А зараз, якщо ще будуть судити, як судять, подивимось, де буде київське Динамо.

Бі-Бі-Сі: Запрошення П'єрлуіджі Коліни бути наглядачем над українським суддівським корпусом. Ви думаєте, що це допоможе вирішити проблему корупції в українському футболі, і в суддівстві зокрема?

Мирон Маркевич: Мені здається, що вже бояться судді. Чи ти судиш "Шахтар", чи "Динамо", раз і все… Я за це двома руками. Нехай так і далі. Судді помиляються і далі, і в наш бік, і проти нас, але це вже двосторонній рух, а не в один бік. Суддівство стало на голову вищим.

Бі-Бі-Сі: Чемпіонат України – це, звісно, цікаво для українських вболівальників, але, напевне, їх зараз більше цікавить перспектива на ЄВРО-2012. Це, можливо, вперше і востаннє Україна отримає такий турнір. Збірна вже у фінальній частині без кваліфікаційних змагань. Якими ви бачите її майбутнє і перспективи?

Мирон Маркевич: Знаєте, є гарні гравці. Я не можу сказати, що їх є багато, чесно. Я зараз стикнувся, що є проблема з правим захисником. Дай Бог, щоб Шевченко до того часу міг, тому що зараз без нього я ні Динамо не уявляю, ні збірної, тому що він – лідер. Той же Алієв, та й Мілевський додасть, і Гусєв. Тобто є така "обойма" - 15-18 футболістів, але треба, що Бог їх милував від травм. Тобто можна зліпити.

Бі-Бі-Сі: Але окрім футболістів, які виходитимуть на поле, що треба збірній?

Мирон Маркевич: Збірній треба, щоб тренер сам вирішував всі проблеми. Сам виставляв склад, щоб не було диктату, щоб не заважали роботі тренера. Якщо цих всіх речей не буде, то, я впевнений, тренерський склад справиться. Якщо далі буде ця війна, якісь конфлікти інтересів, які будуть впливати на команду, то тоді нічого не буде.

Бі-Бі-Сі: На вашу думку, що є причиною, стількох багатьох конфліктів довкола-футбольних у футболі: політика, гроші, амбіції?

Мирон Маркевич: Мені важко сказати. Ви знаєте, я не хочу в ті дебрі лізти. Я знаю, що повинно бути по-іншому. Це я точно знаю. Вистачить вже. Я то все бачив і бачу. Я сподіваюсь, що це все закінчиться, тому що далі так не можна. Я думаю, що не може бути президент Федерації і співвласник Динамо однією людиною. Це має бути нейтральна людина. Можливо нехай також хтось приїде з-за кордону. Нейтральна людина, причому багата людина, якій не потрібні гроші. Просто людина, яка захоче допомогти українському футболу, ось і все.
 

"Мирон Маркевич: Це давно вже тягнеться. Ще як я працював у "Карпатах". Розумієте, він крім Київського Динамо нічого навкруги не бачить. І це найстрашніше – тільки Київське Динамо. Тільки хтось стає на ноги і одразу… "Карпати" стали на ноги у 1999 році. Команда йде на третє місце, а мене звільняють з роботи. Я навіть не знав, "звідки ноги ростуть". Але мене тоді не було кому захистити. Вони тоді приїхали, розпродали команду" Боже, какой бред... Теперь, наконец, Маркевича осенило! И самое печальное, что наш пипл (хамовитый, вороватый, мечтающий больше всего на свете о сдохшей соседской корове) схавает похрюкивая...
Сховати
Только прочитал этот бред. Оказывается его в 99-м Суркис убрал из Карпат..И распродал команду.)) Мямле надо писателем было становится попсово-детективного жанра, а не тренером.
Бесплатное участие - хорошие призы. Всем любителям спорта посвящается http://prosportlive.ru/
По истории с ВВС... Неужели Маркевич такой тупой, что не знал, что ВВС записывают вью? И всё равно пошёл на то, чтобы выставить себя "перекрученным"! Скандал, любой ценой (хоть и своей репутацией!) - скандал и непрерывный скандал - такой заказ Ахмета - Ярика и Маркевич выполняет. Противно...
Сховати
Не зря ж Ахметов молчит. А он в последние лет 6 не упускал ни мальйшего шороха, дабы выступить...
ББС: Ви були першим тренером, який не мав, так би мовити "київського коріння", чи "Динамо київського коріння". Ви не протримались і півроку. Чи має хтось взагалі шанс не з групи довкола Динамо Київ успішно працювати у збірній? Мирон Маркевич: Никаких шансов, для тренера сборной необходимо иметь корень как минимум из квадратного трехчлена, а я – баласт? ББС: Ви знаєте, ось це слово "баласт" з'явилося після нашого з вами інтерв'ю, коли українські ЗМІ поширили цей сенсаційний заголовок, що ви не вірите у збірну.? Де коріння? Мирон Маркевич: Это будет продолжаться очень долго, пока не найдут корень из квадратного трехчлена, "звідки ноги ростуть" - надо читать анатомию. ББС: Запрошення П'єрлуіджі Коліни бути наглядачем над українським суддівським корпусом. Ви думаєте, що це допоможе вирішити проблему корупції в українському футболі, і в суддівстві зокрема? Мирон Маркевич: Коррупция как и сициалнская мафия, одна из составляющих футбола, будут брать реже, но по крупному и витальянских лирах, что бы не ковертировать.
Да марионетка он и все!
Пожалейте его, ребята
А я то думал он человек!!!А он на самом деле Ахметовский прихвостень как и все!Наехал на ДИНАМО,теперь во всех футбольных кругах Украины будет красавец(ну само собой кроме фанатов ДК!А Ахметовский жополиз Дениска в футбольном уик-энде будет говорить про него,что он не побоялся пойти против системы!=)))
Сховати
Не первый день на сайте, а пробелы по-прежнему не ставишь.
Он больной на голову
чего вы все накинулись на маркевича? ну что по сути он не прав? сборная у нас своеобразная, это все и так видят. нашим дк руководит полуворовское кодло, ну правда любящее футбол, а может динамо в футболе или себя в динамо... ну вот такой у нас футбол, не беккенбауэры и платини у руля, а всякие донецкие каталы, киевские делки и днепропетровская братва... ну так страна такая с уркой во главе что сказать по той пленке - странная она... ну не верю я, что президент клуба не знал про договорняк... потом, а про что там они говорили вчера, почему лащенков не видел красникова, а ему сказали... сейчас каждый из получивших будет все отрицать. слово против слова. где факт передачи денег? не вот это блеяние под камеру, а что-то меченое и тд. что там за фотки смотрит дыминский, разговаривая с игроком? - ему типа рассказывают, что мол продали мы ваш клуб и срали на все, а он еще и чаек попивает... цирк на дроти :) карпаты копали кому-то яму, в итоге сами же и получат, ну плюс теперь дыминскому боком где-то да выплывет все это дело... без особого шума, киллеров и тд, но он же сам с того же кодла, с которым связался... матч показался странным? а 7-3 с карпатами забыли? небось тоже к лащенкову заходили, в этот раз из динамо, сам суркис, по крайней мере ему так сказали... а вообще чем больше узнаешь украинский футбол изнутри, тем больше понимаешь, чего наш днепр просырает польскому середняку, с трудом проходя сербов, чего сборная мучается против греков и другие наши парадоксы...
Сховати
100% . Сказал человек правду в лицо Суркисам - молодец. Только поддерживаю. Всю жизнь болею за ДК, но из принципа хотел бы, чтобы Металлист стал чемпионом.
Сховати
Мне вот нравятся кроты, которые начинают посты с фразы "Всю жизнь болею за ДК, но..." Только вот ДК было, и будет чемпионом не смотря на твои "пожелания".
Сховати
Ты сам крот. Я за ДК болею еще с Союза, и ходил на стадион в 86 году, когда тебя или еще не было, или ты на горшок ходил под стол. Но мне не нужны победы любой ценой. Я за честную игру. Маркевича я считаю классным тренером, и честным человеком, поэтому он и не захотел с Суркисами дальше дело иметь. Не задумывался ты, почему ни один иностранный тренер не захотел в Динамо оставаться? Да все потому что с Суркисами никто из нормальных людей просто не может иметь дело.
Твой Металлист - чемпион?)) Иди к мямле. Романы писать.
я вот всю жизнь люблю Аню, но из принципа женюсь на годик на Свете
Карпатами, Металлистом, Шахтером и Днепром - руководят и владеют кристально чистые и светлые люди.. Пиши еще.
Гнилой человек.