14 квітня 2010 11:44
44

Газзаев или Алиев?

На початку весни 2010 року вболівальники київського «Динамо» виглядали неабияк стурбованими, адже чинні чемпіони країни втратили семиочкову фору перед донецьким «Шахтарем». Здається, нині гостра фаза ігрової кризи біло-синіх залишилася позаду, але дискусія, що виникла протягом цього періоду, триває. Схематично вона зводиться до запитання: Алієв чи Газзаєв?

У більш широкому розумінні дилема полягає у тому, яким шляхом розвиватися найтитулованішому клубу Східної Європи. Це має бути команда-зірка чи команда зірок?
 
Після втрати Валерія Лобановського в «Динамо» де-факто домінував останній напрям. До керма команди один за одним долучалися декілька так званих учнів метра, кожному з яких бракувало чи то рішучості, чи то ідей. Врешті-решт ця архаїка не принесла удачі нікому, і тоді Київ звернувся до Москви.
 
Та відповіла подвійною згодою. Адепт комбінаційного стилю Юрій Сьомін, на зміну якому минулого року приїхав Валерій Газзаєв, що є прибічником атлетичних засобів ведення гри, таки повернули «Динамо» смак до колективного футболу. Але на принципово різних засадах, і ця відмінність досить суттєва.
 
Якщо Сьомін у структурі командних дій органічно використовував індивідуальні риси кожного з гравців, то Газзаєв вибудовує схему, під яку мають підлаштовуватися всі його футболісти. Найхарактерніший приклад різниці цих професійних поглядів – Олександр Алієв.
 
За часів Сьоміна технічний хавбек із гарматним ударом був центральною фігурою «Динамо», та й зараз, коли він виявився непотрібним Газзаєву, саме навколо нього будується гра нової команди Алієва – «Локомотива» з Москви.
 
Екс-киянин уже претендує на статус топ-зірки чемпіонату Росії, тоді як його колишні партнери, маючи помітні проблеми в організації атак, героїчними зусиллями утримують хитке лідерство в українській Прем’єр-лізі. Не дарма Київ із настороженістю очікує нині вирішального матчу за титул, що відбудеться 5 травня на полі «Шахтаря».
 
До речі, торік на весняному етапі сезону «Динамо» Сьоміна стрімко йшло вгору і в підсумку стало чемпіоном країни, щоправда, поступившись конкурентам із Донбасу в півфіналах Кубку України (0:1) та Кубку УЄФА (1:1 та 1:2). Чи зможе зберегли титул команда-2010 – не знає ніхто, навіть «Шахтар».
 
Якщо так – тоді тренер отримає ресурси для підсилення складу та час на доведення до ладу машини, обриси якої, напевно, допоки бачить лише він один.
 
Але якщо Газзаєв програє… Чи збережеться вектор розвитку «Динамо» як команди-зірки? Чи, мріючи про швидкий успіх, уболівальники столичного клубу зійдуться на думці, що забезпечити результат можуть тільки алієви?
Я на все 100% уверен, что это чемпионат выиграет ДК!
Сховати
В ФФУ звонил?
Сховати
Вадим просто настоящий болельщик который при любых раскладах верит в свою команду!
Сховати
Правильно, сар!)))
Значит звонил......
Сховати
Мне кажется тебе не место на этом сайте
И откуда ты всё знаешь?!
в букмекерских конторах тебе дадут неплохой коэффициент, а банки выдадут краткосрочный кредит под залог движимого и недвижимого имущества. Зачем быть просто уверенным, если впридачу можно еще и обогатиться ?
Сховати
Я подумаю над твоим предложением
Сховати
я не букмекер и ничего тебе не предлагаю.
Да ясен пень, что этот чемпионат выиграет ШД, а ДК при Газаеве вообще не заиграет, т.к. (я конечно могу и ошибаться) этот клуб всегда строился вокруг 1-2 игроков экстра класса и, по моему мнению, наигрывать Алиев-Милевский нужно было как Ребров-Шевченко, вот тогда бы толк был.
Сховати
Звыняйте конечно, но нате вам дулю, шановый.. и шахтеру две дули, а золотые медали останутся дома.
Последний абзац это наш главный вопрос.
ну если уже сайт УЕФА задался этим вопросом.... Вообще лично я не склонен думать, что все решится 5-го мая. И нынешнее Динамо, и нынешний Шахтёр еще могут растерять очки... Но вот кажется мне, что к началу мая ШД будет выглядеть гораздо лучше, чем сейчас. Зимой наверняка держали в уме майскую развязку и в ЛЕ, и в УПЛ. А что делало зимой Динамо... мы видели в марте (((((((((((((