13 лютого 2021 18:59
2

"Динамо" - "Олимпик" 3:1. Отчет о матче. Тяжелая победа в тяжелых погодных условиях

Весняна частина чемпіонату України-2020/21 почалася для «Динамо» незвично рано – 13 лютого. І якщо, наприклад, минулого року у цей день погода була сприятлива (в районі 3 градусів тепла), то сьогодні кияни зіткнулися з сильними морозами. Під час зустрічі термометр показував -11 та -12 градусів.


У цей морозний вечір дещо здивував стартовим складом Мірча Луческу. У заявці на матч з «Олімпіком» не виявилося Іллі Забарного. Очевидно, тренерський штаб вирішив поберегти молодого захисника напередодні протистояння з «Брюгге».


За логікою місце у центрі захисту мав зайняти Миколенко. Але наставник вирішив по-іншому. Віталій діяв на звичній позиції зліва, Караваєв грав справа, а центральними захисниками виступили Денис Попов і... Томаш Кендзьора. Таких перестановок, мабуть, ніхто не очікував.


Вістря атаки тренери довірили Артему Бєсєдіну. В іншому склад був прогнозований, тому з перших хвилин ми змогли побачити і Циганкова, і Шапаренка, і Буяльського, і де Пену. Зазначимо також, що в заявку не потрапив Назарій Русин. У запасі з нападників був тільки Владислав Супряга. Та його допомога не знадобилась.


Незважаючи на те, що поле було накрите, сніг, який йшов у Києві протягом дня, встиг трохи засипати газон. Усе це вкупі змусило команди на стартових хвилинах діяти дуже обережно. Футболістам потрібен був час, щоб звикнути і до поля, і до відскоків м’яча, і до погодних умов загалом.


Свої перші нагоди «Динамо» змогло створити тільки у другій десятихвилинці. Спочатку Бєсєдін намагався переправити у ворота заблокований удар Сидорчука, але вийшло несильно, і голкіпер забрав м’яч. А згодом той же Артем пробив головою вище воріт після навісу де Пени.


А забив... «Олімпік». На початку 20-ої хвилини Лебеденко наважився на сольний прохід, дійшов до штрафного майданчика і віддав у центр на Нкенга, який у дотик переправив м’яч далі на вільного Альваренгу. Аргентинець, не роздумуючи, пробив Бущана. Чому Оскар залишився сам, і хто мав з ним грати, так і залишилося невідомим.


«Динамо» мало нагоду зрівняти рахунок на 26-й хвилині. Караваєв прострілив з флангу, а Буяльський метрів з 12-ти без перешкод пробив вище воріт. Зате через 4 хвилини забив найактивніший у складі киян – Бєсєдін. Сам Артем заробив штрафний, з якого сильно у кут пробив Циганков. Чекотун відбив прямо перед собою, а Бєсєдін у падінні головою добив м’яч у сітку.


Пройшло дві хвилини, і «біло-сині» мали нагоду вийти вперед. Чекотун намагався розпочати атаку «Олімпіка», проте віддав точно у ноги Циганкову. Віктор миттєво прийняв рішення завдавати удару. Проте вийшло несильно і невисоко, і воротар донецького клубу дотягнувся рукою до м’яча.


Гості не відсиджувалися в обороні. Було у них кілька спроб дальніх ударів, які блокувалися. Та до реально небезпечних моментів біля воріт Бущана не доходило. Натомість «Динамо» на останніх хвилинах тайму вдруге відправило м’яч у ворота суперників. Проте Бєсєдін під час навісу опинився у положенні поза грою, тому його гол скасували.


Другу половину зустрічі кияни розпочали дуже активно, притиснувши суперника до воріт і володіючи м’ячем більше 80%. Апогеєм цього тиску став вихід Караваєва на ворота Чекотуна, проте з вигідної позиції Олександр не влучив у кут. За кілька хвилин забракло точності і Циганкову.


«Динамо» продовжувало атакувати. Протягом однієї хвилини де Пена та Попов пробивали головами після навісів. І Карлосу, і Денису не вистачило зовсім небагато. У середині тайму захисник знову підключився до атаки під час стандарту, однак знову м’яч пролетів поруч з каркасом.


«Олімпік» взагалі майже весь другий тайм тільки відбивався. «Динамо» володіло тотальною перевагою, било, проте м’яч вперто не хотів залітати у ворота «Олімпіка».


Так тривало до 77-ої хвилини, коли другу жовту картку (за накладку проти Шапаренка) отримав дебютант «Олімпіка» Нкенг. І цим ледь не миттєво скористались «біло-сині». На вході у штрафний майданчик Буяльський обігрався з Циганковим і, отримавши пас назад, з лету поцілив у верхній кут!


А всі питання про переможця були зняті на 89-й хвилині. Циганков зі штрафного влучив у стійку, а першим на добиванні знову опинився Бєсєдін. Артем, як і у моменті з першим голом, забив головою у падінні. Чудове повернення нападника після дискваліфікації!


До речі, після призначення цього штрафного Максим Козиряцький показав жовту картку Лебеденку, однак після перегляду VAR змінив її колір на червоний. Неоднозначне рішення, враховуючи, що, крім Ореста, був ще один захисник, який блокував підхід до воріт. Тому на фол останньої надії це було не зовсім схоже.


Як би там не було, а «Динамо» довело цю важку зустріч у важких погодних умовах до вольової перемоги, яка стала першою в офіційних поєдинках у новому році. Тепер усі думки про четвер і гру з «Брюгге».

По такой погоде и на такой поляне трудно оценить на сколько команда готова к Брюгге. Главное очки взяли и что без травм ключевых игроков