10 травня 2024 19:27

Олександр КУЧЕР: "Шахтар" та "Динамо" гратимуть на зустрічних курсах"

Матч між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо», який відбудеться завтра, 11 травня, в рамках 28-го туру Прем’єр-ліги, має неабияке значення для обох команд. Кожна з них прагне здобути золоті нагороди, тож черговий раунд українського класико обіцяє бути не менш цікавим та інтригуючим, ніж усі попередні.

Вихованець київського футболу Олександр Кучер, який левову частку своєї кар’єри провів у «Шахтарі», поділився своїми очікуваннями від центрального матчу другого кола.


– Це дуже цікава гра для усіх українських вболівальників і глядачів, які будуть присутні на ній. В ній вирішуватиметься доля чемпіонства, яке гірники можуть вибороти у випадку перемоги. Гадаю, що вони не захочуть відкладати це на наступний матч. Якщо «Шахтар» програє, то після цього туру він збереже перше місце і у нього ще залишаться шанси позмагатись із «Динамо» за золото. Проте слід зазначити, що на донеччан після завтрашньої зустрічі з киянами досить важкий графік. На них у середу чекає поєдинок з «Ворсклою» у фіналі Кубка України, а потім матчі чемпіонату з «Дніпром-1» та «Поліссям» на виїзді. Тож за умови втрати трьох очок «Шахтарем» у суботній дуелі «Динамо» може на щось сподіватись. Відставання динамівців від головного конкурента складатиме всього один пункт, тож це їх може обнадіювати.


– Як, на вашу думку, непримиримі суперники побудують гру у завтрашньому поєдинку?
– «Динамо» вийде на цей поєдинок з прагненням лише перемоги, адже лише у такому випадку воно ще зберігатиме шанси на золото. Кияни будуть грати у своєму стилі, сподіваючись на помилку «Шахтаря» в наступних матчах. Вважаю, що нічиєї у цьому матчі не повинно бути. Хоча все може трапитись, адже це футбол. Що стосується «Шахтаря», то кінцівка сезону для гірників теж є нелегкою. Після поєдинку з динамівцями донецька команда може витратити сили і у кубковому фіналі з «Ворсклою». Отримане навантаження у цих двох іграх може позначитись на матчах у Дніпрі та Житомирі. Тож на футболістів «Шахтаря» зараз лягає велика відповідальність. Аби не ускладнювати собі турнірні справи у подальшому, гірники у завтрашньому двобої з «Динамо» будуть розраховувати лише на перемогу. Впевнений, що футболісти донецької команди не пастимуть задніх, тому я очікую цікаву гру. Суперники гратимуть на зустрічних курсах і ми побачимо гарний футбол.


Фото - СК «Днiпро-1»