Автор: Dynamo Kyiv Outside
Зареєстрований: 07.10.2020
Останній візит: 17.12.2021
Telegram-канал "Динамо Київ Outside". Приєднуйся до наших лав!
17 січня 2021 16:17

Луческу та трамвай

"Наше сімейне життя почалося з того, що відразу після реєстрації шлюбу Мірча сів у трамвай і поїхав на стадіон", - поділилася з широким загалом дружина Луческу. Хто ж знав, що на початку січня 2012 відносини румунського тренера з трамваєм набудуть іншого характеру.

Подейкують, що Луческу віддає перевагу особистому водію, але 9 років тому щось пішло не так. Ми ні в якому разі не зловтішаємося, а лише хочемо звернути увагу на те, що Луческу не визнає своїх помилок навіть на побутовому рівні, воліючи бути правим навіть у ситуаціях, коли його вина має місце бути.

6 січня 2012 року у Бухаресті Kia Sorento, за кермом якої знаходився Луческу, а також один пасажир, перетинаючи суцільну лінію, потрапила під трамвай і відлетіла на узбіччя, зіткнувшись з іншим авто, у якому знаходились дві жінки та дитина, і вдарилась у стовп.

"Трамвай міг уникнути зіткнення! Я бачив його за десятки метрів і думав, що він загальмує. Він мав вдосталь часу. Хай простить мені Бог, але він ніби хотів цього", - заявив безпосередній винуватець ДТП.

Однак, його слова заперечив водій трамвая: "Моя дружина зателефонувла мені та повідомила про звинувачення Луческу. Я зробив усе можливе, щоб уникнути аварії. Я швидко зреагував, застосував екстрене гальмування трамваю, але уникнути зіткнення не зміг. Якби замість мене був менш досвідчений водій, він би не відреагував так швидко. Я лиш додам, що поліція вирішить, хто винен у даній ситуації".

На заяву Луческу також відреагував голова спілки міського транспорту. Внутрішнє розслідування підтвердило, що водій трамвая при зіткненні з Kia Sorento "відреагував швидко і уникнув трагедії, тим більше, що йому доводилося реагувати на відстані двох метрів". За його словами, 37-тонний трамвай не може зупинитися миттєво, якщо навіть рухається всього 10 км/год. "Водій рухався з обмеженою в 15 км/год швидкістю, але рейки були мокрими, і важко сказати, скільки метрів знадобилося б трамваю для повної зупинки", - заявив голова спілки міського транспорту, додавши, що Луческу повинен бути вдячний, що залишився живий, а не звинувачувати водія трамваю.

Свого колегу підтримали також інші водії трамваїв, заперечивши можливість його помилки: "Може, Луческу й великий тренер, але водій з нього ніякий. Або ж йому здалося, що він видатний майстер футболу, і хай собі трамвай зупиняється! Якщо ти все одно винен, то бодай мовчи собі, а не звинувачуй даремно!".

У Румунії січневе ДТП породило немало колючих коментарів та відвертих знущань на адресу висловів Луческу, а водія трамвая жартома навіть віднесли до російської мафії.

Проти тодішнього головного тренера донецького Шахтаря, який після ДТП потрапив у лікарню, а не на заплановану зустріч, порушили кримінальну справу. Зі слів румунських правоохоронців це звичайна процедура, особливо коли водій допустив серйозних порушень правил дорожнього руху, які спричинили ДТП. За даними поліції Луческу навіть не був пристебнутий ременями безпеки. У результаті винуватець зіткнення з трамваєм відбувся адміністративним штрафом, адже, крім Луческу, більше ніхто не постраждав.

Здавалося б навіть після того, як Луческу на основі всіх беззаперечних фактів визнали винним, як його співгромадяни, так і правоохоронні органи, він не знайшов нічого більш розумного, ніж приміряти маску жертви.

"Водій трамваю в’їхав у мене спеціально. Він бачив мене здалеку, він міг зупинитися. 30 см врятували моє життя. У мене були зламані ребра, це було зовсім не легко. Я був за крок від смерті", - заявив у травні 2012 року Луческу, вкотре виступивши проти всього білого світу, натякаючи на всесвітню змову проти нього...