Автор: Віталій Усик
Зареєстрований: 02.03.2011
Останній візит: 30.08.2011
15 квітня 2011 22:21
7

"Справжні вболівальники"

Звучить фінальний свисток в матчі "Брага" - "Динамо"... На мить час ніби зупиняється, аж раптом відчуваєш неймовірну біль, біль від того, що на серце впав камінь з написом:"Наша команда покидає Лігу Європи". Це мали відчути всі справжні вболівальники київського клубу і дуже страшно, якщо хтось зараз думає:"Що він верзе?"
Дехто після матчу зі спокійною душею пішов спати, дехто всю ніч мучив себе думками про гру, а деякі "вболівальники" відразу ж "полізли" на різноманітні футбольні форуми, блоги, соціальні мережі, щоб сказати все, що думають про гравців.
Те, що писалося в інтернеті важко навіть критикою назвати, футболістам згадали все, можливо навіть більше, чим потрібно. Найбільше пощастило нашому капітануьОлександру Шовковському, адже до нього дійсно не має бути жодних претензій. Інші ж гравці були залиті брудом з ніг до голови. Я звичайно погоджуюся, що команда грала не дуже добре... поганенько... дуже погано, але ці хлопці не заслужили тих жахливих слів, які прозвучали на їхню адресу. Згадайте, чи хоч один футболіст провів цю гру в півсили, чи може хтось недооцінив "Брагу"? Особливо в кінці матчу було видно наскільки динамівцям був потрібний цей турнір: Ярмоленко в істериці б'ється головою об газон, Кравець на лаві запасних ледве стримує сльози, Юссуф з похмурим виглядом закляк на фоні табла з написом "БРАГА!!!"
Але нажаль обгижування це ще квіточки. Наш нещодавній ідол Сьомін також отримав на горіхи. Виявляється, Юрій Павлович нічого не змінив у команді на краще після свого повернення , навіть більше, він зруйнував те, що будував раніше Газаєв. Адекватні вболівальники мають розуміти, що "Динамо" Газаєва, яке не могло виграти у БАТЕ і "Шерифа", та "Динамо" Сьоміна, яке вибило з турніру "Бешикташ" і "Манчестер Сіті", дві різні команди.
І це ще не найгірше... Буквально декілька годин тому прочитав таке повідомлення від одного "вболівальника":"Незнаю чи слід мені вболівати за "Динамо" після цієї гри з "Брагою"." Як так можна? Гравці змінюються, тренери змінюються, але ім'я команди залишається назавжди і зраджувати його просто неприпустимо. Нехай я і не застав "Динамо" часів Лобановського, але я відношу ті успіхи до себе, так як і невдачі останніх років. А якщо після кожної поганої гри клуби втрачатимуть своїх фанатів, то і весь футбол зрештою втратить звання спорту номер 1 у світі.
Були розмови і про трансфери потрібні команді: мало не пів-команди "продавали" вболівальники. Але моя суб'єктивна думка така: підсилити слід тільки позиції лівого захисника і нападника, який дійсно забиватиме м'ячі.
Говорити ще можна багато, як про гру, так і про те, що чекає нас у майбутньому. Але краще змовчу, щоб не перетворюватись на тих супер інтернет-фанів, які так "люблять" свій клуб.

Люди! да посмотрите же реально!!! Разве так Динамо должно было играть с этой командой? Разве это была игра нашего любимого клуба? Да посмотрите на тех донецких! Они играли с Барсой на равных, не боясь идти в атаку, не замыкаясь в защите! Я не болею за кротов не приписывайте мне этого, я просто хочу чтобы руководство нашего клуба сделало хоть какие-нибудь выводы с проишедшего! Я хочу видет культуру паса в нашей команде, нормальную атмосферу, взаимоотношения игроков, а не то о чем говорил СаШо!!!
Вот! Не зря же Брага вышла в 1/4 финала ЛЕ.
Я й не говорю, що Сьомін щось розрушив. Це все я прочитав в інтернеті від таких же "знавців", як і ми всі. А на реальні здібності "Браги" ми подивимося в матчі з "Бенфікою".
Стесняюсь спросить... А что такого создал Газзаев, что Семин его разрушил? Каждый тренер строит игру по своему усмотрению - это и ежу понятно. Или Палыч должен был придти и сказать: "Так! Будем играть так, как играли до этого". Так, что ли? Ну вылетели, да, неприятно. Но что ж теперь, гнать в шею полкоманды, Семина с его штабом и Суркиса с Чохонелидзе? Палыч вывел команду на максимум, на который она только способна этим составом. Усиления не избежать, в этих самых усилениях нуждаются далеко не самые слабые клубы Европы и мира. Или кто-то считает, что руководство клуба не видит того, что видят болельщики? Оно видит все и даже больше! Разве Газзаев приглашался для того, чтобы деградировать команду? Нет, но у него ничего не получилось в "Динамо". Суркис прогадал. Теперь вот ИМС вернул Семина, в надежде, что тот сожет в кратчайшие сроки вернуть команду хотя бы на тот уровень, на котором Палыч оставил ее в 2009-м. По матчу с "Брагой"... Зачем начал прыгать на рожон Хачериди, как будто играет во второй лиге ЧУ? Что делал Алмейда, едва выйдя на поле на второй тайм? Что чудил Юссуф под конец матча? И где было наше нападение? Вот на эти и подобные вопросы, уверен, не может ответить ни Суркис, ни даже Семин. Но все они понимают, что имеющиися футболисты либо миновали свой игровой пик, либо не знают, как к нему дойти. И сделают выводы. Просто нужно время. Нынешний состав на большее просто не способен. ИМХО P.S. А может все дело не в "Динамо"? Может это не "Динамо" играло плохо, а "Брага" хорошо? Врядли, но...
Сховати
Брага идет вровень с нами в рейтинге клубов УЕФА, выше Аякса, Байера, ПСЖ, Ювентуса, Ман Сити. Имя сравнительно новое в европейском футболе, но они уже 4 года из последних 5 играют в плей-офф Лиги Европы, а мы за этот период только дважды были в плей-офф евротурниров. Хотим мы или нет, но в Португалии сейчас уже 4 топовых клуба.
Макс блог не о том, что не надо критиковать, а о том, что не стоит своих же игроков с дерьмом мешать, и тут я с автором согласен. Меня уже достали крики про тотальную распродажу всех игроков вплоть до дубля, изгнание Суркиса, Семина и т.д. Может хватит уже истерики закатывать?
Еще один моралист. Жан-Жак Руссо. Давай, уболивай до полного изнеможения. Не критикуй, верь, надейся. Для Вас Божья роса не перестает литься. Через пару лет за бронзу бороться будем с такими высокоморальными уболивальныками.