7 травня 2024 13:54

Понад 100 поліцейських постраждали внаслідок сутичок із фанатами берлінського "Динамо" та "Енергі". 116 – через застосування сльозогінного газу

Понад 100 поліцейських постраждали під час футбольного матчу у Німеччині.

У суботу берлінське "Динамо" приймало "Енергі" у матчі Північно-східної регіональної ліги (четвертого дивізіону Німеччини). Обидві команди претендували на підвищення у класі.


Заворушення на трибунах почалися після того, як уболівальники «Динамо» обстріляли вболівальників гостей піротехнікою та підпалили шарфи «Енергі», через що гру довелося зупинити приблизно на 15 хвилин.


Поліція заявила, що запобігла загостренню ситуації після поновлення гри, але після матчу фанати запускали один в одного піротехніку, а вболівальники клубу з Котбуса спалили у відповідь атрибутику берлінців.

Фанати зробили кілька спроб прорватися через поліцейські кордони назустріч один одному, змусивши поліцію застосувати сльозогінний газ. Два вболівальники господарів отримали поранення внаслідок укусів службових собак.


Заворушення тривали і за межами стадіону, де деякі фанати кидали у поліцейських пляшки та бруківку. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ та водомети.


Поліція порушила загалом 62 кримінальні справи, у тому числі за порушення громадського порядку, напади на правоохоронців, опір співробітникам поліції, фізичне насильство, звільнення заарештованих та образи. Близько 74 людей було затримано і пізніше відпущено.

Поліція Берліна також повідомила, що в ході зіткнень постраждали 155 співробітників: 116 – внаслідок застосування сльозогінного газу, 28 – внаслідок нападів та 11 – після того, як до них потрапила піротехніка, запущена вболівальниками.

«Я категорично засуджую це. Клуб має повідомити нам, що він хоче зробити стосовно своїх уболівальників. Нам довелося витратити гроші платників податків на те, щоб 1000 поліцейських забезпечували безпеку», – заявила сенатор Берліна зі спорту Айріс Шпрангер.


У цьому матчі «Динамо» зазнало поразки з рахунком 0:2 і втратило шанси на підвищення у класі. «Енерги» продовжує лідирувати у турнірній таблиці за 2 тури до завершення змагання.