7 травня 2024 11:15
1

Леоненко заявив, що Довбик – не топ-форвард і пояснив, чому

Ексфорвард київського «Динамо» Віктор Леоненко висловив думку про гольовий потенціал українського нападника Артема Довбика, який є лідером перегонів бомбардирів чемпіонату Іспанії.


– І про Артема Довбика. Ви його нерідко критикували, але зараз він лідирує в гонці бомбардирів Ла Ліги, забив Барселоні. Може, похвалите нарешті?

– Я його вітаю, але хочу, щоб він думав, що далі буде ще складніше. Іноді пишуть «топ», а може так виявитися, що не топ. Для мене топ – це той, хто з нічого забиває в кожній грі й тягне команду кілька сезонів поспіль. Ось коли Довбик буде так тягнути серйозний клуб, а не Жирону, тоді й поговоримо. Я, чесно, дуже радий за Довбика, але далі йому буде ще складніше.


Артем – гравець збірної. Давайте подивимося, що він покаже на Євро-2024. Якщо він топ, то він буде тягнути нашу команду. Тоді я сам скажу йому, що він топ і коштує дуже дорого.


– Довбику залишилося забити чотири голи, щоб повторити рекорд результативності Шевченка за сезон. Яка ваша думка, Довбик може стати другим Шевченком?

– Треба зробити паузу майстра, тому що Довбик поки що не грав у великому клубі. А Шева тягнув гранд – Мілан, і в нього були дуже серйозні партнери і дуже багато щастя. Я маю на увазі те, що він забивав дуже багато фартових голів, як, наприклад, Філімонову і в «дев'ятки» з ауту Ювентусу.


– Довбиком цікавиться Атлетіко. Це топ-клуб для вас?

– Топ-клубів зараз тільки два – це Реал і Манчестер Сіті. Якщо Довбик топ, то Атлетіко має щось виграти, щоб його запрошувати. Якщо Атлетіко нічого не виграє, то нехай Артем сидить і далі в Жироні. Який сенс тоді переходити?


Ось чому Фоден топ? Тому що він сам вирішує результати матчів, з нічого створюючи голи. Якщо Довбик топ, то він повинен грати в Реалі або Манчестер Сіті, тому що туди хокеїсти не потрапляють. Все просто.

"Топ-клубів зараз тільки два – це Реал і Манчестер Сіті" (с) - Леон не ох.ів??? І хто він такий, щоб оцінювати Довбика? Гравець, який бухав та закінчив не дуже й феєричну кар'єру рано, посередній експерт на крот-тв, критикан усього і усіх )))