19 травня 2024 18:22

"Барса" заплатила 10 млн євро посереднику під час переходу Малкома в 2018-му – 25% від суми угоди. Зазвичай комісія не вище 5%

Посередник отримав від «Барси» 10 млн. євро комісії за перехід Малкому.

Цю інформацію підтвердило видання Diario Sport, яке отримало доступ до документа, в якому прописано угоду сторін.


Нападник приєднався до іспанського клубу влітку 2018 року, перейшовши з «Бордо» за 41+1 млн. євро. На той момент Малком вважався запасним варіантом замість Вілліана. Керівництво віддавало перевагу гравцю «Челсі», але змогло домовитися з лондонським клубом.

Повідомляється, що коли переговори з Малкомом досягли фінального етапу, у справу вступив агент Хосеп Мінгелла, який до цього не брав участі в контактах між «Барсою» та оточенням гравця. За 19 днів до завершення угоди клуб підписав з його агентською компанією договір на надання посередницьких послуг, що діяла до закриття вікна.


Виходячи з виявленого документа, зрештою агент отримав чистий дохід у розмірі 10 мільйонів євро, оскільки ПДВ та непрямі податки взяв на себе. Виплати були розбиті на частини з метою амортизації, але «Барса» заплатила посереднику 10 млн. євро – близько 25% від суми угоди. В операціях такого типу середній відсоток, що сплачується посередникам, не перевищує 5%. У випадку з Малкомом комісія агента мала скласти не більше 2 млн євро.


В агентському договорі також було прописано пункт про фіксацію суми, незалежно від терміну перебування півзахисника в клубі. Нагадаємо, бразилець провів у «Барселоні» лише один сезон, відзначившись двома голами у 24 матчах.