24 апреля 2024 22:51

Состоялся премьерный показ документального фильма "ЭПИЗОДЫ. Украина на Мундиале"

Сьогодні в Києві відбувся прем’єрний показ документальної стрічки «ЕПІЗОДИ. Україна на Мундіалі». Серіал «ЕПІЗОДИ» складається з трьох серій: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» та «Не перемикайтесь!». На закритий показ було запрошено багато зірок українського шоубізнесу, УАФ на події представляв - генсек Ігор Грищенко, який перед прем’єрою сказав вступне слово.


Це фільм від студії KNIFE творців документального серіалу «Спалах». Творцями фільму стали режисер Артем Григорян, сценаристи Вадим Переверзєв та Ярослав Коротков і продюсер Максим Сердюк.


У фільмі був показаний розвиток українського футболу і шлях до чемпіонату світу-2006. Глядачам нагадали про провали в попередніх відборах до ЧС та Євро, які проходили під гаслом «Наша мета». Особливо загострили увагу на легендарному протистоянні зі збірною Словенії у плей-оф за вихід на Євро-2000. Олександр Шовковський в черговий раз розповів про події 1999-го року.


Спікерами у фільмі стали журналісти Віктор Вацко, Ігор Циганик, Артем Франков, Алла Бублій та Галина Вініченко. Про події відбору на Мундіаль та про сам Чемпіонат світу розповідали: Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Руслан Ротань, Владислав Ващук, Сергій Федоров, Артем Мілевський, Семен Альтман та Юрій Роменський. Також про емоції від матчів збірної розповіли прості вболівальники та співак Святослав Вакарчук, який коментував поєдинок Україна – Іспанія на чемпіонаті світу.


Фільм супроводжували аудіофрагменти пресконференцій головного тренера збірної України Олега Блохіна. У кіно показано багато історичних відео: від фрагментів матчів, до емоцій вболівальників, які переглядали поєдинки Мундіалю в Україні. Історії, які були показані у фільмі, не є новими для футбольних фанатів, які пам’ятають події тих років. Хоча я вперше почув, хто з українців мав пробивати 5-й пенальті у легендарній серії пенальті зі Швейцарією.


Люди, які, можливо, не стежили в ті роки за українським футболом або взагалі не народилися на той час, відкриють для себе багато нового. В залі під час прем’єрного показу люди емоційно реагували на події фільму, особливо на сейви Олександра Шовковського у чвертьфіналі чемпіонату світу та історії від Ігоря Циганика.


Такі фільми як «ЕПІЗОДИ. Україна на Мундіалі», потрібно знімати заради емоцій. Коли дивишся фільм, то хоча і знаєш, що буде за декілька секунд, але все одно дуже приємно пережити це знову. І особливо важливо показати цей фільм молодому поколінню, щоб вони могли почути історії людей, які творили історію українського футболу.


Стрічка буде доступною в обмеженому прокаті з 25 до 28 квітня, лише в мережі кінотеатрів «Планета Кіно» в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі та Сумах.


Хочеться порадити футбольним вболівальникам і не тільки подивитись це кіно, яке дозволить українцям на півтори години відволіктись від проблем та отримати фантастичні емоції від чудової історії, яку сотворили українські футболісти влітку 2006-го року.


Андрій Вирва