18 апреля 2024 22:46

"Астон Вилла" в серии пенальти обыграла "Лилль" и вышла в 1/2 финала Лиги конференций

Астон Вілла вдома змогла перемогти, хоча Лілль щонайменше заслуговував не програти. У Франції "доги" доволі швидко відновили рівновагу. Забив Язиджі, якого Паулу Фонсека випустив у стартовому складі вимушено, оскільки Жегрова заліковує травму. Бірмінгемці, здавалося, залишилися по той бік Ла-Маншу. Принаймні в атаці помітити їх було вкрай важко.


Лілль же досить довго не міг реалізувати свої моменти. Аж в середні другого тайму господарям допоміг кутовий. Після подачі Бенджамен Андре вистрибнув найвище і зрізав м'яч у ворота Еміліано Мартінеса. Тоді-то гості й прокинулися. Активність Астон Вілли призвела до помилки Шевальє на виході, після якої вже незахищені ворота розстріляв Кеш. Бірмінгемці перевели гру в овертайм, який не допоміг визначити переможця.


Серія пенальті пройшла під свист трибун, які не приховували свого зневажливого ставлення до Еміліано Мартінеса. Аргентинець, вже маючи жовту картку, догрався до ще однієї. Принаймні такий епізод був у трансляції. Зрештою, аргентинець продовжив захищати ворота, коли били гравці Лілля. І Дібу знову всіх переграв, здійснивши два сейви, які вивели Астон Віллу до півфіналу.


Лілль – Астон Вілла – 2:1 – пенальті – 3:4 (перший матч – 1:2)

Голи: Язиджі, 15, Андре, 68 – Кеш, 87