15 апреля 2024 15:47

"Эпизоды" украинского футбола: на экраны выходит документальный сериал о сборной "Украина на Мундиале"

На екрани виходить документальний серіал «ЕПІЗОДИ» про історії незалежної України: перша серія присвячена футбольній збірній.


У кінотеатрах виходить документальний серіал «ЕПІЗОДИ»: перша серія «Україна на Мундіалі» присвячена футбольній збірній.


25 квітня в прокат виходить новий документальний серіал «ЕПІЗОДИ», присвячений історіям незалежної України. Українська студія KNIFE! Films зняла три ексклюзивні епізоди, щоб задокументувати грандіозні події, які не обов’язково ввійдуть до підручників історії, але точно залишаться в пам’яті українців.


Перший епізод «Україна на Мундіалі» присвячений легендарному матчу між Україною та Швейцарією на Чемпіонаті світу 2006 року.


ОФІЦІЙНИЙ ТРЕЙЛЕР:
«Україна на Мундіалі» – це історія про шлях української футбольної збірної на чолі з тренером Олегом Блохіним. Про підготовку і вирішальний матч між Україною та Швецарією, який назавжди увійшов в історію та запам’ятався кожному шанувальнику збірної.


«Ось ця психологія, згуртованість, бажання домогтися результати були найважливішими мотиваторами для нас. В усіх була одна й та сама емоція – вона була у Києві, у Львові, в Донецьку, в Дніпрі, в Харкові», – говорить у фільмі Андрій Шевченко.





Символічно, що презентація першого епізоду відбудеться напередодні Євро-2024, який пройде з 14 червня по 14 липня в Німеччині. У шанувальників українського футболу буде нагода порефлексувати, згадати історичні моменти, дізнатися більше про процеси та емоції футбольної України, а також надихнутися на майбутню підтримку збірної.


Авторисеріалу, режисер Артем Григорян та продюсер МаксимСердюк, забрали архівні матеріали, ексклюзивні інтерв’ю з футболістами збірної, тренерським складом, спортивними експертами і відданими фанатами української збірної. Зокрема, в епізоді знялися Андрій Шевченко та Олександр Шовкоський, які поділилися спогадами про підготовку до матчу, емоції під час Чемпіонату та після.


Як зазначає в «ЕПІЗОДАХ» Олександр Шовковський: «Це історія нашого першого Чемпіонату світу і впевнений, що не останнього».
Також до роботи над документальним серіалом долучилися Українська асоціація футболу та FIFA. Серед учасників «ЕПІЗОДИ: Україна на Мундіалі» – Артем Мілевський, Руслан Ротань, Владислав Ващук, Артем Франков, Галина Вініченко та інші.
Фільм буде доступний у прокаті з 25 до 28 квітня ексклюзивно у мережі кінотеатрів «Планети Кіно» в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі та Сумах.





КВИТКИ ЗА ПОСИЛАННЯМ: https://bit.ly/episodes-planeta-kin


Нагадаємо: раніше українська студія KNIFE! Films створила популярний документальний серіал «СПАЛАХ» про нову українську культуру, а також фільми «Далі» про початок повномасштабного вторгнення та «Історії українського IT» спільно з Unit.city та Мінцифри.