12 апреля 2024 22:24

"Нас кормили, словно на убой": раскрыты детали работы легенды "Динамо" в сборной Украины

Ексзахисник молодіжної збірної України Роман Пасічниченко розповів про свій досвід роботи з Володимиром Онищенком. Колишній футболіст Зорі повідав цікаві деталі.

З 1999-го по 2001 рр. Володимир Онищенко очолював збірну України U-21, тоді ж в ній грав Роман Пасічниченко.


В інтерв'ю для сайту FanDay.net вихованець Дніпра розповів про свої спогали роботи з Онищенком.


«Який він як тренер? Суворий, вимогливий, своєрідний. У його роботі були нюанси – приємні й неприємні. У Володимира Івановича щоранку – зважування. Якщо в когось зайва вага, то можуть взагалі до складу не включити.


При цьому нас годували, немов на забій. У їдальні шведський стіл ломився від їжі: все на світі й таке смачне. Як можна було себе втримати і все це не спробувати?».

Пасічниченко згадав, як сам проходив через ті самі зважування.

«І ось ми з Бодею [Шершуном] ввечері стаємо на ваги. У нього зайві півтора кілограма і в мене. Він каже: «Ну, півкіло за ніч згорить, а куди решту дівати?» Одягаємо ми вітровки і починаємо просто в номері віджиматися, качати прес.


А бувало, в душі ввімкнемо гарячу воду, ніби як сауна в нас. І це працювало. Вранці стаєш на ваги – норма».


Окрім цього, Роман згадав історію з преміальними та Онищенком, та дав йому свою оцінку.


«Пам'ятаю, якось сидимо, по-моєму, перед грою з Вірменією. І раптом хтось наважився запитати про преміальні. У повітрі повисла тиша.


І тут Онищенко вимовляє: «О, чутно навіть як муха летить». Але особисто я поганого слова про нього сказати не можу, оскільки при ньому весь час грав у складі», – сказав ексзахисник для FanDay.net.