16 марта 2024 17:51

Рустам ХУДЖАМОВ: "Главный тренер сборной приобщает к работе всех голкиперов. Ребята много отрабатывали игру ногами"

Тренер воротарів збірної України Рустам Худжамов прокоментував початок підготовки головної команди країни до півфінального матчу плей-оф відбору Євро-2024 з Боснією і Герцеговиною.


Зараз збірна України проводить навчально-тренувальний збір в іспанській Марбельї. Учора команда тренувалася на полі футбольного центру «Банус». Своїми враженнями від початку підготовки до матчу з Боснією і Герцеговиною поділився тренер воротарів синьо-жовтих Рустам Худжамов.


«Головний тренер долучає до роботи всіх голкіперів. Хлопці багато відпрацьовували гру ногами, адже це дуже важливо в сучасному футболі. Колись я спілкувався з тренером воротарів мадридського «Реалу», і він сказав, що дуже класно, коли є постійний зв'язок між головним тренером та тренером воротарів. У нас у команді він є.


У кожної команди є свої специфічні ключики, які вона підбирає до оборони суперника, більш чи менш виражені. Тому воротар має бути готовий до всього й розуміти, як буде атакувати наступний супротивник. І ми, звісно, можемо до цього підготуватися. Хоча на першому занятті наші голкіпери трохи втомилися, але працювали на батареї у 105 відсотків. Нічого, відпочинуть і завтра проведуть ще один інтенсивний день», — сказав Рустам Худжамов.


Нагадаємо, півфінальний матч плей-оф кваліфікації Євро-2024 Боснія і Герцеговина — Україна відбудеться 21 березня в місті Зениця й розпочнеться о 20:45 за місцевим часом (21:45 за Києвом).


Фото: УАФ