11 декабря 2023 18:27

Игорь СУРКИС: "Игроки с радостью восприняли новость о назначении Шовковского"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс після домашнього матчу з «Оболонню», у якому «біло-сині» перемогли з рахунком 2:0, поділився враженнями від поєдинку та підбив підсумки першої частини сезону:


- У відпустку ми йдемо із відчуттям, що ми не все виконали, зокрема не потрапили до єврокубків, хоча це завдання стояло перед «Динамо». Водночас перемогли у чотирьох матчах поспіль під керівництвом Олександра Шовковського.


Тепер він головний тренер вже без приставки «в.о.». Він вміє налаштовувати команду, він динамівець по своїй суті, тож і я, і уболівальники сподіваємося, що усе буде добре, і у другій частині сезону ми станемо чемпіонами.


- Тобто на зборах Олександр Шовковський буде керувати командою вже у якості повноцінного головного тренера?

- Так. Він головний тренер команди «Динамо» (Київ) вже від сьогодні. Три хвилини тому я сказав це хлопцям у роздягальні.


- Як вони сприйняли цю новину? Якою була їхня реакція?

- Дуже хорошою. У колективі чудова атмосфера. Хлопці з радістю сприйняли новину, поаплодували. Відчуваю, що після зимової перерви усе буде добре. Я привітав усіх з прийдешніми святами, Новим роком, побажав їм здоров’я, всього найкращого, а найважливіше – миру в нашій країні, в усіх домівках, щоб нарешті ця агресія з боку нашого ворога закінчилася.


- Матч з «Оболонню» вийшов багатим на події, було і вилучення, і пенальті…

- Він був дуже емоційним. З перших хвилин було зрозуміло, що «Оболонь» вийшла грати на нічию. Такий футбол у нас був у 90-х роках, коли суперники думали лише про оборону і зовсім не думали про атаку. Дуже важко розкривати такий захист, хоча раніше були футболісти іншого ґатунку, але і їм, повторюся, було непросто. Звісно, кожен тренер обирає ту тактику, яка йому подобається.


Особисто мені такий футбол не подобається. Я люблю відкритий стиль гри, як, наприклад, нещодавно у поєдинку з «Металістом 1925», який сам атакував. А «Оболонь» вийшла виконувати якісь свої завдання.


- Які плани команди на найближчий час?

- Хлопці йдуть у відпустку, потім 12 січня зберуться на базі, пройдуть медогляд, поїдуть на збір до Туреччини та будуть готуватися до другої частини сезону. Збір триватиме до 15-17 лютого.