20 октября 2023 09:08

"В "Клуже" говорят, что Коноплянка - как игрок "Реала": румынский журналист о провале украинца в ЧФР

Румунський журналіст Емануель Рошу ексклюзивно для «УФ» висловився про перспективи українського вінгера Євгена Коноплянки в ЧФР Клуж і чемпіонаті Румунії.

Євген Коноплянка перейшов в ЧФР Клуж із Краковії влітку цього року на правах вільного агента. Але за цей час 34-річний українець провів за румунську команду всього 19 хвилин у двох матчах, а потім і зовсім випав із заявки через пошкодження.

Сайт «Український футбол» поговорив із відомим румунським журналістом Емануелем Рошу про перспективи українського вінгера.


– Емануель, хотілося б дізнатися вашу думку про Євгена Коноплянку. Що про нього говорять в Румунії, яка ваша думка про нього?

– Він офіційно травмований, клуб мало інформує про його ситуацію. Він зіграв лише кілька хвилин з того часу, як приєднався до команди, і не справив особливого враження. У Клужі говорять про схожий сценарій з колишнім нападником Реала та збірної Бразилії Жуліо Баптістою, який прийшов, отримав велику зарплату, а потім пішов на пенсію.


– У чому, на вашу думку, проблема Коноплянки? Він і до травми він не отримував достатнього ігрового часу в ЧФР Клуж.

– Він прийшов не готовим. ЧФР Клуж не хотів занадто рано його випускати в матчах. Вони почали з важких ігор, потрібно було кваліфікуватися в Лігу конференцій, чого їм зрештою не вдалося зробили. Тож тренер використовував у матчах лише тих, хто показував найкращу фізичну підготовку, а у Коноплянки вона бажала кращого.


– Чи можна вже назвати Коноплянку провалом ЧФР на трансферному ринку і головним розчаруванням румунського чемпіонату?

– Я так не думаю. Нам потрібно дати йому час. Коли він повернеться після травми, тільки тоді ми зможемо його по-справжньому оцінити.