14 октября 2023 10:44

Александр ХАЦКЕВИЧ: "Игроки, которые сейчас есть в распоряжении Реброва, не обладают такими качествами, какие есть у Ярмоленко и Цыганкова"

(публикуется на языке оригинала)


Колишній головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич поділився очікуваннями від майбутнього матчу збірної України з Північною Македонією у кваліфікації на Євро-2024.


– Що можете сказати про найближчого суперника синьо-жовтих? Які сильні та слабкі сторони?

- Команда вже досить досвідчена, хоча і йде перестоювання після чемпіонату Європи-2020. Футболісти грають в непоганих чемпіонатах, не можна сказати, що вони там на провідних ролях, але все одно їхня збірна досить міцна.

– Наскільки гра македонців змінилися у порівнянні з матчем на Євро-2020 (2:1)? Чи тренерський штаб команди продовжує грати в тому ж стилі?

- Я не слідкував сильно за Північною Македонією, вона не законодавець мод у футболі, тому не можу сказати, чи сильно вона змінилася на сьогоднішній день після Євро-2020. Звісно, раніше був Пандєв – ім’я в європейському футболі.

Можу лише зазначити, що в цієї команди зараз очок стільки ж, скільки і в України, тому дуже важлива гра для обох збірних і перемога будь-якої команди допоможе претендувати на путівку на чемпіонат Європи.

– У збірній України є кадрові проблеми. Через травми виключені із заявки Андрій Лунін, Віктор Циганков, Андрій Ярмоленко, під запитанням Денис Попов. Як вважаєте, чи стане це проблемою для тренерського штабу синьо-жовтих і хто може замінити лідерів команди?

- Зрозуміло, що в Андрія Ярмоленка дуже великий досвід – і футбольний, і життєвий. У роздягальні він один із лідерів плюс капітан збірної. Віктор Циганков перебуває в розквіті футбольної кар'єри, тим паче, має вже дуже хороший міжнародний досвід.

Звичайно, це великі втрати і досить серйозні. На сьогоднішній момент – це один головний біль для Сергія Реброва. Хто замінить цих гравців? Ми можемо тільки здогадуватися. Хтось каже, що вибір невеликий, але він все одно завжди є. На сьогоднішній день зв'язка Конопля-Зубков, яка грає в Шахтарі, їхня взаємодія і взаєморозуміння в цій зоні буде кращою, ніж, якщо гратиме хтось інший.

Читай також: До заявки збірної України на матч із Північною Македонією не потрапило троє гравців, Кривцов залишить табір
Повторюся ще раз, це велика втрата для України, тим паче, скоріш за все, македонці будуть більше грати без м'яча, а Ярмоленко і Циганков – це футболісти, які вміють один в один обіграти, віддати гольову передачу, а також завершити атаку.

Футболісти, які зараз є в розпорядженні Реброва, не володіють такими якостями, які є у Ярмоленка і Циганкова.

– Залишилось зіграти три тури у відборі Євро-2024. Перше місце Англія навряд чи вже віддасть, а ось за другу позицію буде боротьба. Як вважаєте, хто головний претендент на другу путівку на чемпіонат Європи у Німеччину?

- Ми бачили гру Італія – Україна. Рахунок 2:1 на користь італійців, але за грою, треба говорити чесно, особливо в перші хвилин двадцять, українців взагалі не було видно. Тому за грою і підбором футболістів, то з цієї трійки команд Італія виглядає фаворитом...

Але, знову ж таки, це якщо робити висновок з гри в Мілані, а це було місяць тому, а що буде за місяць ще в матчі-відповіді, тим паче потрібно ще подивитися, як Україна зіграє проти Північної Македонії та Мальти.

Потрібно ще обіграти ці дві команди, а тим більше, коли йдуть дві гри поспіль, то, як правило, другий матч завжди виходить важким. Але на сьогодні фаворит в боротьбі за друге місце – Італія.

– Ваш прогноз на матч Україна – Північна Македонія.

- Незважаючи на всі кадрові проблеми збірної України, вірю в перемогу синьо-жовтих з рахунком 3:0.