5 октября 2023 09:15

Артем ФАВОРОВ: "Среди легионеров "Динамо" выделялся Эль-Каддури. Выкладывался в кажом матче на 100%"

Екс-динамівець Артем Фаворов розповів, за що міг «прасувати» Андрій Гусин та хто прибрав Артема з Динамо-2 та чим вирізнявся в команді Роман Яремчук та як себе поводили Алієв та Мілевський.


- Ти є вихованцем Динамо, грав у другій команді під керівництвом Андрія Гусина. Якою людиною та тренером він був?

- Тоді я був зовсім юним, потрапив у дорослий футбол і багато чого вчився. Тим більше, хлопці в команді були переважно старшими років на 4-5. Гусин багато спілкувався зі мною та допомагав, як і його помічники Шматоваленко та Кардаш. Так, трохи «прасували», якщо, наприклад, ліжко не застелили. Дисципліну так тренували. Але проблем у мене з ними не було.


- Хто з тренерів Динамо, під чиїм керівництвом ти тренувався та грав, був найжорсткішим?

- В Академії був тренер Хвоя, який, ніби, зараз в Арсеналі. Він міг і матом щось розповісти 12-річним хлопцям, тож я його таким і запам’ятав.


- Хто з гравців тієї команди, на твою думку, подавав найбільші надії?

- Женя Макаренко вирізнявся у другій команді. Віталій Гемега був талановитим хлопцем, але розкритися йому завадили травми.


- Фактично лише Роман Яремчук з тієї команди дійшов до збірної України і залишається в ній зараз. Що скажеш про нього?

- Він спершу був у дублі, потім його перевели в другу команду. В академії він завжди був дуже худим, а потім зробив стрімкий ривок і набрав фізичну міць. Молодець, що працював над собою, це йому допомогло.


- Іноді за цю команду грали і футболісти першої команди Динамо, зокрема, легіонери. Хто з них згадується передусім?

- Бадр Ель Каддурі. Він добре працював і в кожній грі на 100% викладався. Його відношення до справи було правильним. Важко змусити зірок робити те, що вони не хочуть. Але він був молодцем ‒ дуже простий, завжди допомагав.


- З Алієвим та Мілевським перетинався?

- Коли першу команду очолював Блохін, то Алієва та Мілевського дійсно «опускали» в другу команду, вони приходили на тренування, зазвичай це траплялося у міжсезоння. Пам’ятаю, Алієв пару разів «напихав» мені на тренуванні. Але з точки зору людських якостей до хлопців взагалі питань ніяких нема. Думаю, всі, хто їх знає – ніколи не скаже про них поганого слова.