27 сентября 2023 19:07

"Черноморец" прошел "Кривбасс" в Кубке Украины

Це протистояння в 1/8 фіналу Кубка України очікувалося з особливим інтересом, адже обидві команди перебувають у хорошому ігровому тонусі. Одесити наразі посідають третє місце в УПЛ, а криворіжці взагалі - друге.


Варто віддати належне тренерам, які на кубковий матч виставили свої оптимальні склади. Це щей раз підтверджувало важливість цього протистояння для команд. Суперники обережно входили у гру. Ніхто не хотів ризикувати, до заключної третини поля м'яч доходив рідко.


Перша акцентована атака гостей завершилася голом. Гучек програв боротьбу Кожушку і хавбек "Кривбаса" прострілив на Приходька, який забив у порожні ворота. Після цього епізоду Роман Григорчук замінив свого захисника, який провалив початок зустрічі. Порушення у центрі поля суттєво збивали і без того невисокий темп матчу. Після пропущеного голу одесити грали першим номером, але до небезпечних моментів справа не доходила. У захисті підопічні Вернидуба не помилялися.


Відразу після перерви потужно з-за меж штрафної пробивав Хомченовський, але Варакута у стрибку парирував його удар. На 55-й хвилині небезпечно у ближній кут пробивав Бойчук, але Кліщук не помилився. Нарешті довели свою атаку до логічного завершення одесити. Поступово підопічні Григорчука додавали в активності, але не вистачало останньої передачі. Гості очікували свої шанси в контргрі, але цих моментів було небагато.


На жаль, футболу у нашому матчі було небагато, а ось боротьби вистачало. В середині другого тайму підопічні Григорчука зрівняли рахунок. Дада змістився з флангу в центр і м'яч з рикошетом від захисника залетів у ворота - 1:1. Варто відзначити Владислава Вакулу, який вийшов у другому таймі і додав грі одеситам в атаці нових барв.


Здавалося, що основний час завершиться внічию, але одесити на четвертій компенсованій хвилині вирвали перемогу. Після подачі з штрафного удар Васильєва парирував голкіпер, але першим на добиванні опинився Шпорн - 2:1. "Чорноморець" виходить до чвертьфіналу.


Кубок України. 1/8 фіналу


Одеса. Стадіон “Чорноморець”


“Чорноморець” - “Кривбас” 2:1

Голи: Дада (66), Шпорн (90+4) - Приходько (14)