19 августа 2023 13:53

"Черноморец" – "Динамо" 0:2. Первенство U-19. Отчет о матче

У суботу, 19-го серпня, в рамках 4-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське «Динамо» зустрілося з однолітками із одеського «Чорноморця».


Цей матч був виїзним для нашої команди і проходив на навчально-тренувальні базі одеситів у Совіньйоні. Зазначимо, що у попередніх турах «біло-сині» здобули три перемоги – над «Минаєм» (3:0), «Оболонню» (7:0) та «Металістом 1925» (7:0), а «Чорноморець» зіграв унічию з новачком нинішнього сезону ЛНЗ (0:0), поступився «Колосу» (1:2) та ще одному новачку - «Оболоні» (0:1).

Динамівці з перших хвилин постаралися взяти м’яч під контроль та перемістили гру на половину поля суперника. Кілька атак наші футболісти завершили ударами по воротах, але їх або підводила реалізація, або вдало діяв воротар «Чорноморця», забираючи м’яч. Зокрема, непогані спроби записали на свій рахунок Пономаренко, Калин, Кремчанін та Герич. Невдовзі суперник лише в останній момент вибив м’яч з-під ніг Калина, крім того, на дальній удар наважився Гусєв – неточно, вище воріт пробив Герич.

Через сильну спеку у середині кожного з таймів арбітр робив паузу, щоб футболісти обох команд могли попити води та освіжитися. Після цього динамівці виконали перспективний штрафний удар, але після навісу справа Балабі зовсім трохи не вистачило, щоб у стрибку дотягнутися до м’яча головою. Наприкінці тайму одесити спробували створити напругу біля воріт динамівців, але до небезпечних ударів справа не дійшла. Нарешті, кияни були винагородженні за свою наполегливість: Кремчанін чудово виконав штрафний удар, обвівши стінку, і м’яч залетів точно під дальню стійку.

Незабаром добре, але трохи неточно пробивав Осипенко, за що заслужив похвалу партнерів. Те, що не вдалось Кирилу, зумів зробити Гусєв вже у компенсований до першого тайму час: скориставшись передачею Пономаренка, Олексій майстерно послав м’яч повз голкіпера господарів. З тим команди і пішли на перерву.


Початок другого тайму дещо затримався через повітряну тривогу, але, на щастя, вона була нетривалою. Гості продовжили володіти ініціативою та вести гру під свою диктовку, але протягом певного часу справа до гольових моментів не доходила. Натомість, м’яч побував у сітці воріт динамівців, але перед цим арбітр зафіксував офсайд, чим викликав невдоволення на трибунах.


Тим часом, біля протилежних воріт Пірожок врятував свою команду від голу після удару Пономаренка, здійснивши ефектний сейв та кулаком перевівши м’яч на кутовий. А через кілька хвилин довелося вступати у гру вже Суркісу, який зреагував спочатку на сильний удар Граждана, а згодом ще раз виручив свою команду, здійснивши ефектний сейв. Загалом, другу половину зустрічі «Чорноморець» проводив активніше, ніж першу. Але достатньо швидко динамівці повернули собі ініціативу, а тренерський штаб просив футболістів не втрачати м’яч.


Найближчим до того, аби довести рахунок до великого, був Лобко, але після його удару вже у порожні ворота м’яч прийняла на себе дальня стійка! Одесити здійснили ще кілька спроб, щоб скоротити відставання у рахунку, але це їм не вдалося, як і динамівцям - забити ще.


Чемпіонат U19, 4-й тур

«Чорноморець» - «Динамо» – 0:2 (0:2)


19.08.2023. Одеса. СОК «Люстдорф»


«Чорноморець»: 1. Пірожок, 9. Щекотилін (13. Кобцев, 46), 18. Захаров (22. Божек, 61), 3. Граждан (к), 19. Ситников (2. Дебелко, 46), 20. Гопкало, 71. Мельник, 7. Пшеничнюк, 10. Присяжнюк, 23. Бойко (8. Ратушняк, 46), 5. Марков (11. Драч, 81).


«Динамо»:
71. Суркіс, 20. Гусєв, 3. Балаба (к), 2. Михавко, 15. Дикий, 14. Іщенко, 22. Осипенко (23. Василець, 68), 7. Кремчанін (6. Котуха, 85), 17. Калин (25. Задорожний, 85), 24. Герич (9. Лобко, 63), 11. Пономаренко (18. Саленко, 68).


Голи: Кремчанін (28), Гусєв (45+1)


Фото: ФК "Динамо"