28 мая 2023 17:06

"Шахтер" разгромил СК "Днепр-1" и стал чемпионом Украины. Матч закончился массовой дракой с четырьмя удалениями, Ракицкому разбили лицо

Фото - ua.depositphotos.com


(Публикуется на языке оригинала)


Якби не прикра осічка «Дніпра» в попередньому турі, ця зустріч могла б стати лобовим зіткненням у боротьбі за «золото». Та як би там було, підопічні Олександра Кучера мали шанс довести вагомість своїх претензій на чемпіонство.


З іншого боку, «Шахтареві», вочевидь, принципово важливо було подолати головного конкурента в очному протистоянні – аби зняти будь-які питання щодо перемоги в турнірі.


Швидкий гол Артема Бондаренка, котрий влучив у нижній кут ударом з-за меж карного майданчика вже на 9-й хвилині, дозволив гірникам почуватися спокійно та комфортно. Адже навіть нічия дорівнювала для них черговому титулу.


Надалі без п’яти хвили чемпіон виглядав більш солідно. «Дніпро» натомість не пред’явив якихось вагомих аргументів. Головних зірок – Довбика та Пихальонка – захисники команди Ігора Йовичевича прикрили. Найкращий снайпер змагань таки відзначився, але його гол у середині другого тайму скасували через офсайд. А інших лідерів у стані претендента на найвищий щабель так і не знайшлося.


Усі питання щодо підсумку матчу та першості зняв на 55-й хвилині Данило Сікан. Виведений на побачення з голкіпером витонченим пасом Олександра Зубкова, одного з найяскравіших виконавців у поєдинку, форвард холоднокровно розібрався з воротарем. 2:0!


Гол Тараса Степаненка лише підкреслив співвідношення сил на полі. «Дніпро», по суті, викинув рушник у зелений ринг.


Боксерські аналогії, на жаль, набули втілення в компенсований час. Оформлення шахарського чемпіонства відбулося під акомпанемент справжньої бійки, під час якої Ракицькому розбили обличчя, з роздачею Катериною Монзуль жових і червоних карток. Шкода...


Шахтар — Дніпро-1 3:0
Голи:
Бондаренко, 9, Сікан, 55, Степаненко, 59


Шахтар: Трубін — Конопля (Михайліченко, 31), Бондар, Ракіцький, Матвієнко — Степаненко — Зубков (Швед, 82), Бондаренко (Назарина, 82), Судаков, Криськів (Топалов, 71) — Сікан (Келсі, 70).


Дніпро-1: Рибак — Є. Пасіч, Адамюк, Сарапій, Каплієнко (Хайнер, 62) — Танковський (Когут, 66) — Гуцуляк, Піхальонок, Бланко (Рубчинський, 62), Пеглоу — Довбик.


Попередження: Швед — Бланко, Хайнер


На 90+6-й хвилині був вилучений Жоан Пеглоу (Дніпро-1) (неспортивна поведінка).

На 90+6-й хвилині був вилучений Єгор Назарина (Шахтар) (неспортивна поведінка).


На 90+7-й хвилині був вилучений Анатолій Трубін (Шахтар) (неспортивна поведінка).

На 90+8-й хвилині був вилучений Віталій Федорів (Дніпро-1) (неспортивна поведінка/ не на полі).