14 мая 2023 18:24

"Наполи" проиграл, "Фиорентина" победила

(Публикуется на языке оригинала)


Можливо, «Верона» аж занадто пересвяткувала перемогу над «Лечче». Та справді виглядала стратегічно важливою. Вперше після 26-ти турів вийти з зони вильоту, ще й перемогою в гостях над конкурентом притягнути його у боротьбу за виживання. Але ж боротьба триває. «Спеція» вчора перемогла «Мілан», і на це потрібно було відповідати. «Еллас» не відповів і до зони вильоту повернувся.

Господарі поля виглядали напрочуд апатично. «Лечче» вони якраз перебороли, грали жорстко, вступали у двобої. Але «Торіно» їхнього колишнього тренера Івана Юрича також полюбляє грати в такий футбол. І сьогодні переборов. Та навіть переграв, володіючи м'ячем майже 60 відсотків часу. Після забитого м'яча не пішов в оборону, а тримав баланс.

На початку матчу Хієну довелося на лінії воріт блокувати удар Войводи. Гол відбувся на тлі абсолютно нудної гри без воріт. Влашич пробив блискуче у «дев'ятку» з 20-ти метрів. Санабрія не замкнув з шести. Другий тайм вже був жвавіший, і «Верона» також намагалася. Лазович опинився у лівій частині штрафного перед воротарем. Але влучив у стійку. А потужний удар Кабаля відбив воротар.

В останній стадії матчу саме «Торіно» мав забивати. Річчі прорвався і перекидав воротаря. Неточно. Монтіпо врятував від удару Сінго впритул. І від удару Пеллегрі, який відбив ногою. Сек схибив з відмінної позиції.

Непробачний виступ «Верони» проти команди, якій вже навряд чи щось потрібно, яка чергує перемоги з нічиєю та поразками. Щоправда, нині «Торіно» восьмий, на місці, яке може стати Єврокубковим в разі виключення «Ювентуса» та перемоги «Інтера» в Кубку. А «Еллас» - 18-й. На місці, яке точно стане місцем вильоту.

МОНЦА – НАПОЛІ – 2:0
Голи:
Мота (18), Петанья (54).

Монца: Ді Грегоріо, Іццо (Антов, 83), Марлон, Кальдірола, Чуррія, Пессіна (Мачін, 83), Ровелла (Сенсі, 76), Аугусто, Капрарі (Бірінделлі, 68), Петанья (Ф.Карбоні, 83), Мота.

Наполі: Голліні, Берешинські (Ді Лоренцо, 62), Ррахмані, Жезус, Олівера, Ангісса (Распадорі, 63), Лоботка (Сімеоне, 80), Зелінськи, Елмас (Політано, 62), Осімхен, Дзербін (Кварацхелія, 46).

Попередження: Кальдірола (23) – Елмас (53).

ФІОРЕНТИНА – УДІНЕЗЕ – 2:0
Голи:
Кастровіллі (7), Бонавентура (90).

Фіорентина: Черофоліні, Венуті (Додо, 75), Міленкович, Ігор, Бірагі (Терзич, 60), Данкан (Мандрагора, 60), Кастровіллі, Іконе (Н.Гонсалес, 46), Барак (Бонавентура, 71), Брекало, Куаме.

Удінезе: Сільвестрі, Бекао, Бійол, Н.Перес, Ебоселе (Удоджі, 61), Перейра, Уолас, Ловрич (Вівальдо, 77), Зеегелаар (Арслан, 61), Самарджич (Пафунді, 84), Несторовськи.

Попередження: Бірагі (45+4), Міленкович (69), Венуті (73) – Ебоселе (42), Уолас (45+2), Зеегелаар (58).

ВЕРОНА – ТОРІНО – 0:1
Гол:
Влашич (29).

Верона: Монтіпо, Маньяні (Коппола, 23), Хієн, Давідовіч (Кабаль, 46), Фараоні (Депаолі, 77), Тамез, Абільдгор, Лазович, Нгонг, Верді (Дуда, 46, Брааф, 60), Джурич.

Торіно: В.Мілінкович-Савич, Джіджі (Схуурс, 69), Буонджорно, Родрігес, Сінго, Річчі (Лазаро, 90), Іліч, Войвода, Влашич (Сек, 60), Карамо (Вієйра, 90), Санабрія (Пеллегрі, 69).

Попередження: Тамез (45+1), Абільдгор (71), Депаолі (79) – Іліч (25), Джіджі (63).