4 мая 2023 15:04

"Металлист 1925" и "Рух" расписали мировую

(Публикуется на языке оригинала)


На газон стадіону столичного НТК імені Віктора Баннікова «Металіст 1925» ступав у доброму гуморі. Команда Едмара не програвала в трьох поєдинках поспіль, поклавши на лопатки «Львів» (2:0) та розписавши дві нічиї – з «Олександрією» (0:0) і «Минаєм» (1:1).


Завдяки цьому харків’яни покращили турнірне становище, на шість очок відірвавшись від свого сьогоднішнього суперника, котрий перебував у зоні перехідних матчів і сам розташувався всього в одному пункті від прямого вильоту.

У підвали «Рух» скотився після безвиграшної восьмиматчевої серії – востаннє він святкував успіх на початку другого кола в дуелі з іншим представником Харкова «Металістом» (2:1). Не допомагала й рокіровка на тренерському містку – на чолі з Віталієм Пономаренком, який замінив Леоніда Кучука, команда здобула три мирові й тричі програла. Отже відступати львів’янам буле вже нікуди.

Й вони зі старту помчали веред, відразу змусивши Дениса Сидоренка рятувати номінальних господарів від неприємностей. Утім, партнери взаємністю кіперу не відповіли, самотужки вскочивши в халепу. Вже на 6-й хвилині Євген Ткачук пішов на фол останньої надії після того, як програв швидкісну та силову боротьбу Юрію Климчуку. На щастя для харків’ян, порушення трапилося до штрафного майданчика, й Сидоренко потягнув «постріл» Таллеса зі «стандарту».

Однак надалі гра для «Металіста» звелася суто до оборонної за неймовірного тиску з боку опонента. В бажанні реалізувати чисельну більшість гостям було не відмовити, але їм раз за разом не вистачало майстерності перетворити величезну ігрову перевагу на забиті м’ячі. Більш того, «Рух» ледь не пропустив, коли свій вбивчий момент не використав Ростислав Русин. А згодом, особливо наприкінці тайму, хлопці Едмара ще кілька разів показали зуби в контратаках.

Перерва була вкрай потрібна обом – галичанам задля перезарядки атакувальних потужностей, а слобожанам для переведення подиху й фізичного відновлення. Цілі, мабуть, були досягнуті, й друга половина розпочалася за сценарієм, що склався відразу після вилучення. Події відбувалися на харківській території, однак із тим же браком гольових можливостей.

Так, напруга біля воріт Сидоренка не вщухала, але й роботи, на кшталт першого тайму в кіпера не було. Переважно за воротаря «відпрацьовував» сам суперник, який не встигав замикати перспективні простріли та не влучав у площину після спроб ударів.

«Металіст 1925» гідно тримався, майже повністю відмовившись від контратакувальної гри (за виключенням двох епізодів в кінцівці) заради втримання своїх володінь на замку. За такого перебігу подій фактично залишалося єдине питання: чи зможе «Рух» якщо не якістю, то кількістю дотиснути супротивника. Нулі та табло після фінального свистка головного арбітра Віталія Романова засвідчили, що серії команд продовжуються – безвиграшна для львів’ян і безпрограшна для харків’ян. Не вплинуло на це й зрівняння складів після вилучення Віталія Холода.

МЕТАЛІСТ 1925 – РУХ – 0:0

Металіст 1925: Сидоренко, Безуглий, Є.Ткачук., Курило, Жичиков, Габелок (А.Ткачук, 89), Русин, Кравченко (Рудавський, 8), Мартинюк, Ременюк (Ногейра, 64), Чирук (Островський, 64).

Рух: Паньків, Роман, Дідик, Холод, Лях, Притула (Карабін, 70), Підгурський, Таллес, Мисик (Квасниця, 57), Соломон (Столярчук, 90+1), Климчук.

Попередження: Дідик (25), Холод (41) – Мартинюк (33), Русин (55), Габелок (68).

Вилучення: Холод (87, повторне попередження) – Є.Ткачук (6).