4 мая 2023 15:01

"Ингулец" и "Кривбасс" сыграли вничью

(Публикуется на языке оригинала)


Обидві команди мали змогу взяти максимум, проте вдовольнилися компромісним варіантом.


Підопічні Юрія Вернидуба приїхали до Петрового як фаворити прийдешнього протистояння. На це вказувала і краще турнірне становище гостей, і їх останні результати і, власне, якість гри.

Втім, не можна було не помітити й ті складнощі, з якими стикаються криворіжці, зустрічаючись зі слабшими суперниками. Так, наприклад, у квітні «червоно-білі» завдали поразок тримаючим курс на Європу «Зорі» та «Олександрії», але поступилися «Минаю» та «Чорноморцю».

Напевне, саме тому «Кривбас» відразу захопив ініціативу, намагаючись не відкладати на потім вирішення ігрового завдання. Утім, відчутна територіальна перевага гостей рідко втілювалася в щось суттєве біля воріт Олега Білика. «Інгулець» захищався уважно і до перерви дозволив опоненту створити лише один по-справжньому небезпечний момент.

На 37-й хвилині моторний Максим Задерака прорвав лівий фланг, прострелив на лінію воротарського, куди вже вривався Дмитро Хомченовський. 33-річний капітан «Кривбаса» випередив опікуна, проте в боротьбі з ним пробив занадто високо.

Натомість петрівці були ще ближчі до успіху. На 22-й хвилині Денис Резепов обікрав Микиту Татаркова та, не роздумуючи, метрів з 25 завдав могутнього удару – Андрія Клищука врятувала поперечина.

По перерві «Інгульцю» вдалося вирівняти гру – перш за все, за рахунок чотирьох замін, які зробив Сергій Ковалець. Відповідно додалося роботи у криворізького захисту – згадаймо «постріли» Юрія Козиренка, «джокерів» Андрія Кухарука, Владислава Сидоренка, Івана Головкіна.

Але, мабуть, Вернидуба все влаштовувало – принаймні з рокіровками у відповідь він не поспішав. «Кривбас» продовжував організовувати напад через фланги і кілька разів міг досягти свого, коли простріли замикали Іван Дібанко та той таки Хомченовський.

За чверть часу до фінального свистка відбулися відразу дві важливі події. Спочатку хавбек «Інгульця» Артем Смоляков ледве не відкрив рахунок після вдалої повітряної атаки – ефектний сейв здійснив Кліщук. А потім другий і справедливий гірчичник побачив перед собою Головків, встигнувши награтися за 18 хвилин…

Це вилучення стало сигналом для «Кривбаса», який кинувся здобувати звитягу. Майже відразу у стійку поцілив Максим Луньов, а Вернидуб ввів у бій нападника Романа Дебелка, який, між іншим, у жовтневому матчі проти петрівців відзначився дублем.

Утім, поставити перед суперником по-справжньому важкі завдання наприкінці зустрічі або притиснути «Інгулець» до його воріт криворіжцям не вдалося. Як наслідок – безгольова нічия. І якщо команда Вернидуба залишилася на шостому місці, то хлопці Ковальця завдяки завойованому балу піднялися з 11-ї на 9 позицію.

ІНГУЛЕЦЬ – КРИВБАС 0:0

Інгулець: Білик, Поспєлов, Ковальов, Кучеренко (Кухарук, 46), Коробенко (Головкін, 58), Клименко, Нагієв (Сидоренко, 46), Смоляков, Одарюк (Д.Кравчук, 89), Козиренко, Резепов (Марусич, 58).

Кривбас: Кліщук, Понєдєльнік, Безкоровайний, Стецьков, Дібанго, Татарков (Приходько, 72), Капич, Хомченовський, Луньов, Задерака, Микитишин (Дебелко, 80).

Попередження: Поспєлов (45+1), Смоляков (54), Головкін (59) – Татарков (67).

Вилучення: Головкін (76, друге попередження).

Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

4 травня. Петрове. Ст-н «Інгулець». +20’C.