2 мая 2023 23:06

Александр БАБИЧ: "Слухи о матче "Днепр-1" - "Металлист"? Но ведь мой "Мариуполь" отбирал очки у "Шахтера"

(публикуется на языке оригинала)


Чемпіонська гонка УПЛ виходить на фінішну пряму і боротьба за золото загострюється. В 24-му турі чемпіонату України "Шахтар" в Минаї прийматиме "Минай", а "Дніпро-1" в Ужгороді зіграє з "Металістом". Окрім суто ігрових нюансів, щодо цих матчів в ЗМІ з’являється чимало різних чуток. Поділитися думкою щодо цього Footboom попросив екс-тренера "Маріуполя" і "Чорноморця" Олександра Бабича.


"Пам’ятаю матч між "Металістом" та "Дніпром-1" в першому колі..."


- Всім відомо, що нинішній головний тренер і спортивний директор "Дніпра-1" Олександр Кучер та Євген Красніков, відповідно, перейшли в дніпровський клуб з "Металіста". Слідом за ними із "Металіста" в "Дніпро-1" перебралися деякі гравці. Чи є підстави для того, щоб чекати в матчі 24-го туру між цими командами нечесної боротьби?

- Якщо є розмови про таке поза футбольним полем, то боротьба за золото дійсно очікується жорстка і буде точитися до останнього, - зазначив Бабич. – Пам’ятаю матч між "Металістом" та "Дніпром-1" в першому колі. Я його уважно дивився. Той поєдинок був бойовим. Помітно було, що футболісти харківської команди хочуть щось довести Кучеру та Краснікову. І тоді дніпряни вирвали мінімальну перемогу на 85-й хвилині.

"Дніпру-1", звісно, втрачати очки більше не можна. Але це не означає, що дніпряни будуть брати участь у замовних іграх. Клас команди Кучера вищий і "Металіст" може щось здобути тільки за рахунок характера. До того ж, "Металіст" зараз – в зоні вильоту і кожний бал для них на вагу золота. Щільність в підвалі турнірної таблиці УПЛ така, що будь-який позитивний результат одразу покращить становище.

"Ми й очки у "Шахтаря" відбирали"


- Схожі підозри раніше весь час переслідували дві інші команди УПЛ – "Шахтар" і "Маріуполь". В часи, коли ви очолювали приазовську команду, як проходили поєдинки з "гірниками"?

- "Маріуполь" під моїм керівництвом вибудовував свою гру. Щоправда, за "Маріуполь" виступало чимало орендованих у "Шахтаря" футболістів, які проти донецької команди на поле не виходили. Тобто, на практиці орендовані виконавці могли зіграти з "Шахтарем", однак за це "Маріуполь" повинен був платити серйозну компенсацію, і ніхто на таке не йшов. Тому, ми грали без лідерів. І хоча клас "Шахтаря" відчутно вищий, з "Маріуполем" були бойові матчі, коли "гірники" забивали вирішальні голи на 87-й хвилині, наприклад. Окрім того, ми й очки у "Шахтаря" відбирали, коли один з поєдинків завершився внічию - 1:1. І проти грандів можна грати, якщо правильно вибрати тактику.

"В перші 30 хвилин гри легко роздивляться, що і як"


- Тобто, можна очікувати, що "Металіст" спробує зробити підніжку "Дніпру-1"?

- Абсолютно. "Дніпро-1" - команда за рівнем трохи нижча, ніж "Шахтар". Тому, проти дніпрян можна успішно грати й відбирати у них дорогоцінні бали.

- Однак, деякі ЗМІ та й вболівальники, напевно, будуть намагатися роздивитися в цьому матчі щось договірне…

- Футбольні люди, думаю, вже в перші 30 хвилин гри легко роздивляться, що і як. Бажання футболістів грати, ігрові комбінації, емоції, нерви – все це буде, як на долоні, це важко підробити на такому рівні, коли за всім слідкують стільки камер. В повторах буде все помітно, кожний епізод після фінального свистка буде розібраний на молекули. Грати в піддавки на рівні УПЛ – справа дуже ризикована.

Тому я сподіваюсь побачити видовищний та змістовний футбол в поєдинку "Дніпро-1" - "Металіст", і в цілому – вражаючу інтригу на фініші чемпіонату України, як внизу таблиці, так і наверху.