22 апреля 2023 15:02

"Ворскла" в матче с четырьмя пенальти обыграла "Металлист"

(Публикуется на языке оригинала)


Полтавці до цього поєдинку підійшли у гарному настрої, що його сформували дві мінімальні перемоги поспіль над «Інгульцем» і «Чорноморцем». Третя звитяга дозволила б їм піднятися на сьоме місце й втрутитися в боротьбу за потрапляння в єврокубки.


Опонент для цього здавався зручним. Адже харків’яни посідали третю сходинку таблиці з кінця й мали за плечима сумну безвиграшну серію з 14 ігор (сім поразок).

Господарі почали потужно, однак саме вони несподівано опинилися в ролі наздоганяючих. Павло Ісенко порушив правила у верховій боротьбі з Єгором Демченком, і Богдан Бойчук реалізував пенальті, забивши швидкий гол. Ворскляни спробували відразу відповісти, Даниїл Єрмолов нівелював спробу Олександра Скляра, але на тому їх запал згас.

Утім, ненадовго. В середині тайму гості «віддячили» тією ж монетою. До того ж двічі! Олександр Мизюк збив Руслана Степанюка у власному штрафному, вирок узявся винести Таулян Сефері й із «познаки» пробив голкіпера, який був близьким до сейву. Але в другому випадку Єрмолов виграв пенальтійну дуель у македонського нападника, виправивши власну помилку, що він припустився, перериваючи прорив того ж Степанюка.

Здавалося, команді підуть на перерву за нічийного рахунку, однак «Ворскла» видала вогняне завершення тайму. Головний арбітр Олександр Омельченко вгледів фол із боку Демченка в зіткненні з Артемом Челядіним, і Сефері взяв реванш у харківського стража воріт. А на останній компенсованій хвилині Скляр віддав на хід Родрігесу Феліпе, який точно пробив у кут!

У минулому турі проти «Вересу» (5:5) підопічні Періци Огнєновича також забили першими, але наприкінці їм довелося відіграватися. Провернути такий самий трюк із наступним суперником їм уже не вдалося, хоча вони були й близькими до дива. Гольове відставання цього разу складало два м’ячі, а не один, як це трапилося в Рівному.

Суттєва перевага дозволяла футболістам Віктора Скрипника вже діяти за результатом, на захисті якого вони й сконцентрували основні зусилля. Не можна казати, що моментів не було. Тільки Сефері мав нагоди щонайменше зробити хет-трик. Проте, всі головні подвиги певний час залишилися в першій половині цього поєдинку. Доки не настала кінцівка.

Юрій Романюк подарував надію своїй команді на порятунок, відзначившись із пасу Сергія Панасенка, котрий вийшов на заміну. Втім, більше козирів у харківському рукаві не знайшлося…

ВОРСКЛА – МЕТАЛІСТ – 3:2
Голи:
Сефері (26, з пенальті, 45+1, з пенальті), Феліпе (45+2) – Бойчук (9, з пенальті), Романюк (82).


На 30-й хвилині Сефері (Ворскла) не реалізував пенальті (воротар).

Ворскла: Ісенко, Бацула, Кравець, Пердута, Феліпе, Скляр, Павлюк, Челядін (Лопес, 67), Олійник, Степанюк, Сефері.

Металіст: Єрмолов, Картушов (Рязанцев, 72), Порох, Мизюк, Романюк, Чідомере (Панасенко, 46), Демченко (Багачанський, 46), Ралюченко, Бойчук (Коррал, 59), Прядун, Наумець.

Попередження: Ісенко (8), Лопес (79), Феліпе (90+2) – Порох (18), Мизюк (26), Єрмолов (30), Демченко (45), Бойчук (55), Радюченко (86).