19 апреля 2023 12:36

"Динамо" на 7-м месте по реализации пенальти в нынешнем сезоне Премьер-лиги

(Публикуется на языке оригинала)


Навесні рівненська команда пробила п’ять 11-метрових ударів і реалізувала три з них.


У VBET Лізі в сезоні-2022/23 з’явився новий лідер за кількістю пробитих пенальті — «Верес». В 21-му турі рівненська команда у надзвичайно результативному матчі з «Металістом» (5:5) двічі здобувала право виконати удар з 11-метрової позначки, які стали відповідно сьомим та восьмим у нинішньому сезоні.


Попереднім лідером цього рейтингу був «Шахтар» (сім пенальті).


Реалізація 11-метрових у «Вереса» певний час в цьому Чемпіонаті України була не на висоті: Віталій Дахновський не забив «Чорноморцю» (23 серпня), а Дмитро Кьоц та Семен Вовченко 12 березня вже у компенсований час не зуміли переграти молодого воротаря «Ворскли» Павла Ісенка.


До того матчу Кльоц двічі вдало пробивав пенальті (7 жовтня у ворота «Металіста», 5 листопада — у ворота «Металіста 1925»), але наразі головний за виконання ударів з «точки» — Андрій Блізніченко. На його рахунку реалізований пенальті у матчі із «Кривбасом» (1 квітня) і два реалізованих пенальті у матчі із «Металістом» (15 квітня).


Найменше 11-метрових у сезоні-2022/23 пробили «Інгулець», «Львів» та «Минай» — по одному. Львів’яни та закарпатці ще й не реалізували свої спроби.


Клуби УПЛ з найбільшою кількістю пробитих пенальті в Чемпіонаті України сезону-2022/23