14 апреля 2023 15:08

"Минай" минимально обыграл "Кривбасс"

(Публикуется на языке оригинала)


Господарі цього поєдинку ведуть відчайдушну боротьбу за виживання. Напередодні закарпатці лише за кращими додатковими показниками перебували поза зоною вильоту, маючи однакову кількість очок із іншими борцями за виживання «Металістом» і «Рухом».


У свою чергу після потужного цьогорічного спурту перед гостями стала реально вимальовуватися перспектива єврокубків. Криворіжці на чотири залікові бали відставали від «Олександрії», що окупувала п’яту сходинку в таблиці. Отже бій обіцяв бути запеклим.

Таким він і вийшов, але, нажаль, без якоїсь футбольної естетики. «Минай» несподівано повів у рахунку вже в дебюті, коли Олег Вишневський реалізував шанс, що йому створив Ігор Гончар. Однак гольовий спалах відразу загасила боротьба. «Кривбас» відповів серією кутових без жодних дивідендів і зав’яз у намаганнях створити хоч якийсь креатив у наступальних діях. Суперника ж такий перебіг після власного стартового успіху цілком улаштовував.

Перерва фактично нічого не змінила в сценарії гри, ще більше її спростивши. Підопічні Юрія Вернидуба посили тиск, тоді як футболісти Володимира Шарана остаточно перейшли на тактику контратак. Утім, це жодним чином не вплинуло на якість футболу і кількість гольових моментів.

Криворіжці так і не спроміглися запропонувати опоненту складних завдань, тоді як минайці навіть мали нагоду збільшити перевагу під час одного з випадів…

МИНАЙ – КРИВБАС – 1:0
Гол:
Вишневський (4).

Минай: Бандура, Гончар, Нємчанінов, Кравчук, Мельник (Чуєв, 46), Вітенчук, Горін (Петько, 84), Твердохліб, Воробчак (Гечев, 23), Вишневський, Булеза (Рогозинський, 60).

Кривбас: Кліщук, Понєдєльнік, Рябов, Бескоровайний, Дібанго, Банада, Приходько (Микитишин, 46), Татарков (Кораблін, 76), Капич, Задерака (Луньов, 68), Устименко.

Попередження: Вишневський (54), Булеза (57), Твердохліб (62), Нємчанінов (90+3) – Бескоровайний (45+1), Понєдєльнік (63), Капич (74).