28 марта 2023 12:33

Известно имя полковника России, отдавшего приказ ударить по драмтеатру в Мариуполе

(Публикуется на языке оригинала)


Хактивісти української команди “Кібер Спротив” на ексклюзивній основі передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дампи електронної пошти та інших приватних листувань російського воєнного злочинця, командира в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, полковника Сергія Атрощенко. Авіаполк якого дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ, Краснодарського краю на березі Азовського моря.


Хактивісти контролювали листування цього полковника декілька місяців і максимально ефективно використали можливості витоку інформації в інтересах сил оборони України. На даний час, враховуючи відмову полковника Сергія Атрощенко від співпраці з розвідувальними структурами, прийнято рішення оприлюднити факт зламу та опублікувати чутливу для нього і його полку інформацію. Також нам відомо, що під час підготовки цієї публікації матеріали щодо Атрощенко та його підлеглих були передані для оформлення ордера від Міжнародного кримінального суду.


Знайомство з полковником Атрощенко

Атрощенко


Атрощенко Сергій Валерійович (рос. – Атрощенко Сергей Валерьевич), 05.05.1981 року народження. До слова, народився в м. Овруч, Житомирської області, України. Потім жив у російському м.Липецьк, потім був прописаний у м.Воронеж, Ленінський проспект буд.96а, кв. 89. Після цього деякий час був прописаний за місцем служби у в/ч 46451 у пгт. Гвардійське в окупованому Криму. Телефон: 79186505185, поштові адреси: [email protected], [email protected].


Атрощенко


На даний час проживає у з’йомній квартирі за адресою, яку вдалося встановити завдяки документам про вакцинацію від COVID-19.


Атрощенко


До слова, це елітний будинок розташований в 350 метрах від набережньої за адресою: Краснодарський край, м. Приморсько-Ахтарськ, вул. Мира, буд.151, кв.2. (координати: 46°02’59.6″N 38°09’56.9″E). До місця служби, аеродрому дислокації 960-го штурмового авіаційного полку також доволі недалеко, близько 5 км.



Фінанси


Також вам, мабуть, цікаво, скільки ж заробляє командир авіаційного полку? Можливо, це також буде цікаво і його дружині, якій присвятимо окрему увагу наприкінці цього матеріалу.


Хактивісти надали доступи також і до особистого кабінету Атрощенко на офіційному порталі Міністерства (оборони) нападу РФ, з якого витягнули відомості по виплатах за період з лютого 2022 по січень 2023 року.



Щодо дампу з поштових скриньок командира в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, полковника Сергія Атрощенко, то із загального значного обсягу листувань і чисельного спаму нам вдалося знайти та виокремити різні деталізовані списки пілотів, відомості, службові характеристики офіцерів, довідки, теоретичні та практичні розрахунки, які цікаві для розвідки.


Тому весь дамп ми поки що не будемо викладати на загал. Вважаємо, що російським контррозвідувальним органам не варто полегшувати роботу і нехай вони самі думають які обсяги витоку і чим вони обмежені.


Можемо зазначити й кумедні деталі. Доволі іронічно було зустріти у поштових листуваннях полковника Атрощенко архівну пояснювальну записку до магістерської дисертації 2016 року про рішення командира на знищення літака далекого радіолокаційного виявлення (укр. – ДРЛВ, рос. – ДРЛО) противника. Бо місяць тому, 26 лютого 2023, російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У був пошкоджений партизанами за допомогою дрону в районі аеродрому Мачулищі, Республіка Білорусь.


Декілька ілюстративних матеріалів з цього дампу.