27 марта 2023 10:28

Тоуни - первый за 84 года игрок сборной Англии из "Брентфорда"

(Публикуется на языке оригинала)


Збірна Англії напередодні на полі домашнього стадіону Вемблі здолала спротив України.


Нападник "трьох левів" Айвен Тоуні з’явився на полі вже тоді, коли справу вже було зроблено — на 81 хвилині за рахунку 2:0 замість Гаррі Кейна, однак це не завадило йому відсвяткувати дебют у головній команді країни.

Цікаво, що гравець Брентфорда при цьому став першим представником свого клубу з 1939 року, яку вдавалось досягти подібного в своїй кар’єрі. Останнім до Тоуні був Лес Сміт.


Після завершення гри 27-річний футболіст прокоментував визначну подію в своїй професійній кар’єрі.


"У одній команді з таким гравцем, як Гаррі Кейн, вам завжди буде важко отримати свій шанс — він один із найкращих нападників у світі.

Єдине, що я можу продовжувати робити, це — наполегливо працювати, і коли з’явиться мій шанс, хапатись за нього обома руками. Я зробив це сьогодні, і, на щастя, я отримав можливість вийти на поле, це дуже багато значить для мене.


Звичайно, я прагнув забити м’яч у ворота суперників, але головне — робити все правильно, як казав тренер, та намагатись довести гру до кінця та отримати три очки, що, очевидно, є головною метою цього матчу для нас.

Коли ти не граєш, ти повинен працювати ще більше — треба завжди переконуватись у тому, що ти наполегливо працюєш і продовжуєш прогресувати. Ти повинен тримати своє ім’я в пам’яті менеджера, і коли він дає тобі шанс, ти маєш ним скористатись.


Днями я говорив про це зі своїм другом. Три-чотири роки тому я був у Першій лізі й боровся за підвищення за класом. Тепер я збираюся грати за збірну Англії.


Це була велична та довга подорож, але нарешті дебютувати — величезне досягнення. Важка робота починається саме зараз, і, сподіваюсь, я зможу продовжувати грати за країну", — заявив англійський виконавець.


У наступному турі Англія гратиме в гостях проти Мальти.