19 марта 2023 22:32

"Динамо" U-15 оказалось сильнее "Менхенгладбаха" U-15 в контрольном матче

(Публикуется на язывке оригинала)


У неділю, 19-го березня, динамівська команда вікової категорії U15 під керівництвом тренера Євгена Лозинського провела черговий контрольний поєдинок у Німеччині. Цього разу кияни вирушили до Менхенгладбаха, який розташований неподалік від Кельна, де суперником нашої команди став однойменний футбольний клуб.


Сьогоднішній матч проходив на штучному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин. Наша команда грала зі своїми однолітками.


З перших хвилин на полі було багато боротьби. Перший небезпечний момент створили господарі: скориставшись втратою м’яча, суперник увірвався до штрафного майданчика та зробив передачу у центр, де її був готовий замикати партнер, але Роєнко своєчасно вийшов з воріт на перехоплення та на мить випередив суперника. У відповідь Люсін намагався вразити чужі ворота, проте його удар було заблоковано, а зі спробою Левринця, який опинився на добиванні, впорався голкіпер.


Незабаром наші гравці скористалися непорозумінням у штрафному майданчику «Менхенгладбаха», м’яч підхопив Кирило Рибак, але з близької відстані переграти воротаря йому не вдалося. Обидві команди активно боролися за м’яч, швидко переходили середину поля. Німці грали щільно та не давали динамівцям багато можливостей для маневрів. В одному з епізодів у результаті швидко розіграної атаки Петренку лише в останній момент вдалося вибити м’яч, який вже летів у ворота.


Усі спроби наших гравців створити загрозу біля володінь суперника були нейтралізовані на підступах до штрафного майданчика чи вже у ньому, тому довести справу до прицільного удару було непросто. Варто згадати шанс Люсіна який пробивав метрів з 16-ти, але воротар господарів не дрімав. Біля володінь українців було неспокійно після того, як арбітр призначив достатньо сумнівне стандартне положення майже на лінії штрафного майданчика – на щастя, м’яч пролетів вище воріт. Наприкінці тайму непоганий удар вийшов у Федоренка, але і в цьому епізоді воротар «Менхенгладбаха» зіграв надійно.


Втім, і він виявився безсилим, коли на останній хвилині того ж Федоренка партнери вивели на ударну позицію, і Арсеній спрямував м’яч точно у дальній кут воріт, забивши, як кажуть, «у роздягальню».


У другому таймі у грі також було багато стиків – лікарям знову довелося кілька разів виходити на поле, а гравцям після гри – прикладати лід. Що стосується безпосередньо гри, кияни трохи змінили позиції деяких гравців, активно використовували фланги, робили стрімкі прориви та мали перевагу за кількістю створених моментів, але до небезпечних ударів справа протягом певного часу не доходила, а дальні спроби наших футболістів були неточними.


Активним був Люсін, який тепер грав на позиції нападника та не лише обігравав суперників, а й віддавав хороші, своєчасні передачі партнерам та й сам мав кілька нагод, щоб відзначитися. Втім, суперники перекривали зони, тож часом кияни втрачали м’яч поблизу чужого штрафного майданчика. Близьким до того, щоб відзначитися, був Гродзінський, але м’яч після його удару з середньої дистанції у куті воріт накрив голкіпер. А ось Рибак своїм моментом скористався сповна, хорошим ударом із меж штрафного майданчика, подвоївши перевагу українців.


Надалі ініціатива продовжувала перебувати у гравців нашої команди. До фінального свистка чужі ворота пробували вразити Широков та Романюк, але забитих м’ячів глядачі більше не побачили.


Товариський матч


ФК «Менхенгладбах» U15 - «Динамо» U15 – 0:2 (0:1)


«Динамо»: 23.Роєнко, 26.Сергієнко, 6.Панімаш, 4.Петренко (18.Чубатюк, 22), 2.Перкатюк, 10.Романюк, 21.Кушенко (20.Гродзінський, 50), 17. К. Рибак, 13. Федоренко (7.Широков, 61), 11.Люсін, 8.Левринець (15.Кузьминський, 41).


Голи: Федоренко (40), К.Рибак (67).


Фото: ФК "Динамо"