1 декабря 2022 08:08
1

Блогер: "Зимние сборы хорошая площадка для прогресса и действенный инструмент. Для того же Кабаева: вдруг его еще реанимируют до приличного уровня"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розбирає гру "Динамо" у матчі з "Металістом".


Динамо 3:0 Металіст
xG графік


Багато тез діда дискусійні, але останні муви пасових комбінацій дійсно викликають багато нарікань. Такі спалахи інтелекту та порозуміння, що передували голу Циганкова хочеться бачити частіше, а не бачимо...


Динамо дійсно бракує team chemistry:


- Вівчаренко має не шарашити х**-зна куди, як на 10‘ хвилині, а різати в штрафний на вільного Буяльського
- від Циганкова має не відлітати, як від паркану після розкішної передачі Лонвейка за спини, а Віктор має очікувати, що пас пройде, вірити у партнера


Ось коли кількість змарнованих спроб скоротиться до мінімуму, тоді до мінімуму скоротиться і відставання Динамо від лідерів.


В кожній з останніх п’яти зустрічей Динамо втрачало м’яч більше 102 разів.
В трьох останніх - 109.3 в середньому, і близько 60% в останній третині.


Динамо створило за гру 18 ударів, проте лише 2 з них з розряду big chance:
- удар Лонвейка на 29‘ (0.36 xG)
- коряга/гол від Ваната на 29‘ (0.29 xG)


Можна говорити про повну перевагу над суперником, бо Динамо дійсно повністю домінувало до 70‘ хвилини. Але Динамо не створювало достатньої кількості реально гострих моментів:


- 7 з 18 ударів завдано з-за меж штрафного
- якість середнього удару загалом лише 0.086 xG, а 7 з 18 взагалі заблоковано суперником
- середня дистанція ударів склала 18.22 метри, що на метр ближче звичної (19.25)


Зимові збори хороший майданчик для прогресу та дієвий інструмент. Для того ж Кабаєва: раптом його ще реанімують до якогось пристойного рівня. Хоча може й не варто на марне витрачати час, стартові позиції Лонвейка на голову вищі.


Молоді гравці після «бистрих флангів» у школі пана Іщенка мало розуміють у якісній пасовій грі, бо вчилися за лекалами 2.5-3 передачі за володіння.


Життя змушує грати в УПЛ за 5-6 передач за тримання: звідси высоченний командний брак. Ілля здійснює купу ривків з просуванням, але занадто часто вони завершуються пасом...назад до зони звідки й прибіг. Нормальний тренувальний процес і потрібен для того, щоб збільшити ККД.