7 октября 2022 14:09
1

Блогер: "Двойной момент Цыганкова давал где-то то же, что 19 ударов "Ренна" в целом"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розбирає гру "Динамо" з "Ренном".


Ренн 2:1 Динамо
xG графік

Не поталанило мені і з TNF: 12 пантів на обох, жодного TD, 7 філдголів, враховуючи переможний в ОТ (12:9).


Ситуація доволі дивна. Я відверто ні на що в цьому матчі не розраховував, але Динамо майже вдалося здобути позитивний результат. Тому ще вчора хотілося брудно матюкатися не через результат (поразку), а через те, що Попов фактично вирвав з рота цукерку. В той момент я вже повірив, що Динамо вистоїть. А лаяти за те, що мені подарували надію не стану.


Щодо графіку ударів, то реально напрягає відмінність реакції в студії між оцінкою моментів Реала та Ренна.


Реал мав 8 big chance моментів та 49 дотиків до м’яча в штрафному Шахтаря. Реакція студії: Шахтар міг зіграти внічию! Ну, камон, якщо говорити за лірику, то все в житті можливо, якщо про конкретний матч, то це фантастика.


Вчора Ренн завдав 19 (!) ударів, типу, ого! Але 10 з них з-за меж штрафного! Середня дистанція - 18.92 метри, що далі від воріт, ніж зазвичай для Динамо за останній календарній рік в Європі (17.74 м).


Скільки з цих 19 ударів big chance моментів?


Аж один: 63‘ Ассіньон (0.29 xG). Навіть гол Терр‘є не дотягує...

Зайти в штрафний майданчик і створити там момент - не те саме. Доведено самим Динамо в нинішній УПЛ. Ренн дійсно часто гостював в штрафному Динамо, але не робив все, що заманеться, як Реал.


Вмикається інститут підписки: різні турніри, різний клас суперників і т.д. Камон, це Динамо насилу забиває Львову і Минаю, ви про що взагалі?


Прикро, що комп’ютерна симуляція ударів видає, як наймовірніший результат - нічию (27.66%).


Подвійний момент Циганкова давав десь те саме, що 19 ударів Ренна загалом. Розділіть 1.64 на 19 та порахуйте якість середнього: 0.086 xG, не вмирати. В нас Верес загалом створює кращі моменти - 0.138.


Результат з ймовірністю номер 2 - мінімальна перемога Ренну, яка і сталася (26.64%).


Тут ситуація схожа на кейси збірної: якщо хтось заслуговує на перемогу, то він перемагає. Ренн переміг - Ренн заслужив. Кінець історії, їм і цих моментів вистачило.


Щодо Попова, то дід реально чекав на його повернення про що говорив кожного разу. А тепер змушений демонстративно знімати за 2 хвилини до кінця ігрового часу...

Але для мене найбільш показовий момент матчу це інший епізод, де чудить Кенді в простій ситуації. А потім прибігає Сидорчук та показує Бойко на голову: Денис міг просити поляка скинути йому головою. Але просто стояв, як викопаний на лінії. Цей момент дуже яскраво описує нинішній стан справ - команди в Динамо немає. Є просто люди зі своїми проблемами: комусь потрібно більше, а комусь менше.


На третьем ходу выяснилось, что гроссмейстер играет восемнадцать испанских партий. В остальных двенадцати чёрные применили хотя и устаревшую, но довольно верную защиту Филидора. Если б Остап узнал, что он играет такие мудрёные партии и сталкивается с такой испытанной защитой, он крайне бы удивился. Дело в том, что великий комбинатор играл в шахматы второй раз в жизни».