5 октября 2022 00:06

"Брюгге" с Соболем переиграл "Атлетико", "Порту" одолел "Байер"

(Публикуется на языке оригинала)


У середу в Лізі чемпіонів відбувся третій тур.


Ліга чемпіонів, 3-й тур


Група В


Брюгге – Атлетіко – 2:0

Голи: Сова, 36, Жутгла, 62


Нереалізований пенальті: Грізманн, 77 (Атлетіко)


Порту – Байєр – 2:0


Голи: Заїду, 70, Галену, 87

Вилучення: Фрімпонг, 88 (Байєр, друга жовта картка)


Лідер групи В – Брюгге – приймав Атлетіко. Два бельгійських українці – Едуард Соболь та Роман Яремчук – розпочали матч на лаві запасних (захисник вийшов на поле лише на 78-й хвилині). Господарі більше володіли м'ячем, однак поступались за ударами. Мората в середині першого тайму міг відкривати рахунок, але його постріл у правий нижній кут потягнув голкіпер. Натомість свій фактично перший момент незадовго до перерви реалізував Брюгге – Сова з близької відстані вдало замкнув розрізну передачу Жутгли.


В середині другого тайму "чорно-сині" зробили серйозну заявку на успіх, подвоївши свою перевагу. Грізманн мав два поспіль шанси скоротити, однак спочатку поцілив з пенальті у поперечину, а за хвилину його гол було скасовано через офсайд. Перемога принесла Брюгге 9 очок – бельгійці одноосібно очолюють свою групу, Атлетіко з 3-ма пунктами останній.


У другому матчі Порту мінімально здолав Байєр. Леверкузенці вийшли вперед вже на початку матчу, однак офсайд вкрав гол у Хадсон-Одої. Наприкінці першого тайму Урібе цілив у дев'ятку, але Градецкі врятував "фармацевтів". Вже за дві хвилини Таремі таки забив, але VAR зафіксував гру рукою і рахунок залишився незмінним. На екваторі другої сорокап'ятихвилинки Заїду вивів Порту вперед, а за 3 хвилини до завершення основного часу Галену з меж штрафного пробив в дотик у дальній кут (Градецкі у шпагаті виставив ногу, зачепив сферу, яка від його кінцівки по дузі влетіла у сітку). Вже у наступній атаці Фрімпонг пройшовся ззаду шипами по ахілу супернику і побачив перед собою другу жовту картку. Дебютна перемога принесла Порту три очки – відтепер у квартеті В одразу три команди мають по 3 очки.